≫ 

Tim Partizana za revanš sa Slovacima: Počinje život bez Stojkovića, problem na desnom beku

Stručni štab od ranije nije mogao da računa na Marka Živkovića, potom se povredio Miljković, pa će na desnu stranu odbrane morati Lutovac

  • 27
FK Partizan, sastav igrača Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Razlika u timu Partizana, odnosu na prvi meč sa Dunajskom Stredom, ogleda se u činjenici da trener Aleksandar Stanojević više ne može da računa na kapitena i lidera tima Vladimir Stojkovića, te će crno-beli u važnom momentu morati da se adaptiraju na nove okolnosti, a pride struka ne može da računa ni na jednog desnog beka i to je, čini se, ozbiljniji problem.

Poznato je odavno da Marko Živković nije ni bio u planovima za duele sa Slovacima usled suspenzije UEFA iz 2014. godine, kada je u dresu Vojvodine isključen protiv Trenčina, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, no, situacija je otišla u krajnost kada se pre sedam dana u prvom meču povredio i Aleksandar Miljković i sa naprslom ložom odigrao gotovo 20 minuta.

Otuda je Stanojević morao da improvizuje i Aleksandra Lutovca, po vokaciji krilnog napadača, ponovo "pretvara" u beka, a nije mu prvi put i taj opit je sa priličnim uspehom primenjen u Novom Sadu, Kako stvari trenutno stoje, isti izbor na pomenutoj poziciji će biti i sutra u Slovačkoj.

Bez promena u manevru

To pratično znači da će odbrana Partizana u duelu sa Dunajskom Stredom izgledati potpuno isto kao i u prvenstvenom okršaju sa Vojvodinom. Na golu će biti mladi Aleksandar Popović, dok će četvoprku ispšerd njega činiti pomenuti Lutoivac na desnom beku, Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao par centralnih defanzivaca, dok će Slobodan Urošević zauzeti mesto uz levu aut-liniju.

Ako je suditi po prvom meču sa Dunajskom Stredom, ali pomenutoj utakmici sa "lalalma", po izboru startera u Novom Sadu, odnosno promena sa klupe, kojima je želeo da odmori neke od nosilaca igre, Stanojević u ostalim linijama neće ništa menjati.

Saša Zdjelar i Miloš Jojić će činiti tandem zadnjih veznih, krilne pozicije su rezervisane za Lazara Markovića i Nemanju Jovića, dok će u centralnom delu terena igrati Danilo Pantić, odmah iza Rikarda Gomeša, kao najisturenijeg napadača.

Ne treba svakako smetnuti sa uma, da Stanojević na klupi ima i kvalitet više u motivisanom i pucački raspoloženom Bibrasu Nathu, koji je Vojvodini dao dva gola, odnosno Filipu Holenderu, Aleksandru Šćekiću i mladima Lazaru Pavloviću i Marku Milovanoviću, koji su, ukoliko to bude potrebno, sposobni da zamene startere i čak promene ritam meča.

Video: Ovaj trenutak menja 4 godine bez titule: Stojković zaplakao na oproštaju od Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA