≫ 

Deki odgovorio kritičarima: Voleo bih da stalno imam ovakve "probleme", nikad nisam sumnjao u momke

- Pogrešio sam u Kazahstanu, ali uvek mogu da se ispravim na Marakani - poručuje trener Zvezde

  • 7

Blista Dejan Stanković posle sjajnog izdanja Crvene zvezde u revanšu i ubedljive pobede nad Kairatom od čak 5:0. Kao i uvek kada pobeđuje, posebne pohvale sipa na račun svog tima i momaka u koje beskrajno veruje.

Zato je i ovu pobedničku konferenciju započeo govreći o momcima.

- Ja sam uvek samouveren kada imam takve momke. Zašto ne bih bio, znam kako rade na koji način brane ove boje. Nikad nisam sumnjao. Svako ima pravo da gleda na fudbal drugačije. Znamo u kom smo klubu i kakav je pritisak. Nikada se nisam plašio. Ne znam kako bih opisao ovu nedelju, ali je super. Porasteš, ponosan sam na ove momke i ovaj klub.

- Pre svega da se zahvalim svima u klubu, osećalo se da veruju. Mnogi su verovali da će ova ekipa ići dalje, ja u to niam sumnjao. Fenomenalna atmosfera sa decom. 50.000 je 50.000, ali večeras je bilo uživanje sa našom decom. Naravno jedva čekamo da zagrmi sledeću utakmicu, onako kako treba - istakao je Stanković.

Trener crveno-belih smatra da je ova utakmica ono što je bilo potrebno njegovovm timu.

- Četvrta utakmica u sezoni, da se malkice okrenu redosledi. Važnost, pritisak je odmah na početku sezone. Nisam ništa loše video protiv Vojvodine, trbala nam je ovakva jedna utakmica, jaka, dobra, moćna, da igrači malo kliknu i vrate svoj stari mod. Delovali su fenomenalno, stvarno nemam reči. Ne znam kako bih opisao to njihovo kako brane boje ovog kluba. Ponosan sam na njih. Samo jedna karika u lancu koji nas očekuje. U subotu prvenstvo, utorak trćee kolo, ide utakmica za utakmicom, u pritisku i bez pritiseka da nastavimo pobedu po pobedu.

Nije štedeo Stanković komplimente na račun Aleksandra Dragovića.

- Svi su veliki zvezdaši. A Drago je od prvog dana pokazao ljudski kvalitet, da je profesionalac i dobili smo mnogo s njim. Polako dobija lidersku poziciju, ima mnogo iskustva, lidersku energiju, dobro je ako neko sa takvim iskustvom povede. Večeras su momci timski pokazali ko su i šta su. Nema vremena u Zvezdi da se živi od starih uspeha, svaki dan je novo dokazivanje - podseća Deki.

FK Crvena zvezda - FK Kairat Foto: Marko Jovanović

Jedno od pitanja novinara ticalo se problema u igri, ali Stanković ih ne vidi.

- Ne znam koji su problemi? Ajde da kažemo da su problemi, voleo bih da stalno imam ovakve probleme. Ponvaljam, trebala nam je ovakva utakmica da dobiješ na samopouzdanju. Pogrešio sam u Kazahstanu u prvom poluvremenu i nemam problem to da kažem, ali zato imam moje momke i Markanu da mi daju priliku da ispravim svoju grešku. Verujem 100 postotno u ove momke.

Ipak, nije želeo Deki da otkrije gde je pogrešio u prvom meču sa Kairatom.

- Moje su greške i ja ću ih sačuvati za sebe gde sam pogrešio. Ispravio sam i neću više da komentarišem.

FK Crvena zvezda - FK Kairat Foto: Marko Jovanović

Na kraju malo i o Šerifu, rivalu u nrednoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Nisam gledao Šerif, video sam samo da su preokrenuli od 0:1 do 3:1. Imamo dovoljno vremena da ih izanailizamo i da ne pogrešim opet. Ne zadovoljavamo se Ligom konferencija. Jasno smo dali ciljeve sebi, utakmica po utakmica, mislim da smo na dobrom putu - zaključio je Dejan Stanković.

Video: Zvezdina petarda i umetničko delo Kataija: Pogledajte sve golove crveno-belih protiv Kairata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA