≫ 

Partizan dobio novog Stojkovića i preslišao Slovake: Crno-beli sa dve pobede nastavili evropski put

Srpski vicešampion siguran u Dunajskoj Stredi - 0:2 (0:1)

FK Partizan dunajska streda

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Nije bilo ni ubedljivo, ni atraktivno kao u prvom meču u Beogradu, ali evropskoj pobedi se u "zube ne gleda", pogotovo kada je izvojevana na teškom gostovanju. Partizan je u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija još jednom savladao Dunajsku Stredu, ovoga puta sa 2:0, golovima Danila Pantića i Rikarda Gomeša, zakazujući na taj način obračun sa ruskim Sočijem u trećem kolu pomenutog takmičenja.

Primarni cilj - brzo postizanje gola i u revanš meču sa Slovacima, koji bi doneo apsolutni rezultatski mir i plasman u narednu rundu takmičenja, Partizan je ostvario već u prvom poluvremenu, tačnije u 20. minutu, ali ni pre ni posle toga, crno-beli nisu izgledali dobro u prvom delu utakmice.

Počelo je nekako u grču, iako je u toj početnoj fazi utakmice Partizan stajao visoko u polju Dunajske Strede i imao rivala pod kontrolom. Nisu crno-beli dozvoljavali da slovački tim lako unese loptu u igru, pritiskali su poslednju liniju ne dozvoljavajući prenosni pas, odnosno čekajući grešku koja bi im donela priliku i eventualno gol.

Nedostajalo je malo više agresivnosti u polju, odnosno više preuzimanja odgovornosti u veznom redu, pa su sporadično i Slovaci uspevali da uzvarte, ali su im napadi bili jalovi, uz samo jedan dobar pokušaj Divakovića na samom početku utakmice, koji se iz cenatršuta izrodio u šut iz nehata ka golu Popovića.

Prvu veliku priliku Partizan je imao u 19. minutu kada je Miloš Jojić bukvalno pogodio usamljenog Sinišu Saničanina iz kornera, međutim, udarac glavom štopera crno-belih je uspeo da odbrani sjajni golman Jedlička.

Već u sledećem napadu, Dunajska Streda je kapitulirala. Ponovo je Jojić izveo udarac iz ugla, odbrana domaćina je slabo izbila loptu, koja je poludesno stigla do Natha, a Izraelac majstorski, usmesto centrašuta koji su svi očekivali, vraća povratnu loptu ka Danilu Pantiću, čiji šut sa 15-tak metara golman nije mogao da stigne - 0:1.

I umesto da u tom momentu "stanu na loptu" i iskontrolišu poljuljanog rivala, igrači Partizana su ušli u nepotrebnu "trku" sa Dunajskom Stredom. Iz toga se izrodio niz grešaka, pre svega u pasu, potom na desnoj strani odbrane gde su u serijama grešili Lutovac i Vujačić, izmišljajući "toplu vodu" i loše procenjujući situacije.

Iz jedne takve greške i loše procene upravo Vujačića, kome je promakla i duga lopta i Zuberu, Partizan je umalo kažnjen, jer se tamnoputi napadač našao sam ispred golmana Popovića, koji je pravovremeno izašao i uspeo da odbrani šut.

Meč je od tog momenta počeo da poprima sasvim drugi tok, crno-beli su se nepotrebno povukli, dopuštajući posed rivalu, čija agresivnost je rasla iz minuta u minut, a pretnje pred Popovićevim golom postajele sve ozbiljnije. Na to su uticala i tri prerano zarađena žuta kartona (Urošević, Vujačić, Pantić), rekosmo već i niz grešaka u odbrani i veznom redu, koje su donele nepotrebnu nervozu i daleko bleđe izdanje nego u Beogradu.

FK Partizan dunajska streda

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Srećom po crno-bele, Slovaci nisu uspeli da valorizuju ništa što im se pružalo i sve se svelo na nekoliko opasnih prekida i "ničijih" lopti posle istih, na koje ofanzivci domaćina nisu dobro reagovali.

U smiraju, kada je ritam meča već opao, Partizanu se iznenada otvorila još jedna velika prilika, pošto je odbrana ponovo slabo izbacila loptu posle centaršuta Markovića sa leve strane, posle čega je Natho sa puno osećaja pronašao Rikarda na petercu, a napadač se, umesto da odmah šutira, odlučuje za driblig. odlazi previše ukoso i daje Jedlički priliku da zatvori ugao, pa se zatresla samo - stativa.

Stabilizovala se odbrana Partizana u nastavku, daleko manje grešila nego u prvih 45 minuta, ali je problem sa organizacijom igre, pod pritiskom agresivnih fudbalera Dunajske Strede, koji su grizli da izjednače, tinjao i tokom nastavka.

Činilo se u uvodnim momentima da su crno-beli "smirili" Slovake, da su tokom odmora napravili bolji plan, međutim, sve je to bilo kratkog daha. U nekim situacijama Stanojevićevi igrači su iz poseda i kontrole na polovini rivala birali loša rešenja, pa su potom grcali u defanzivnoj tranziciji, jer su igrači Dunajske Strede vrebali upravo takve prilike.

FK Partizan dunajska streda

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Promenio je tada Stanojević sastav, poslao Jovića i Holendera na bokove, a Pantića u centralni deo veznog reda, ne bi li ubrzao svoj tim, no, ništa se značajnije nije promenilo, pošto je domaćin pojačao pritisak i počeo da biva izuzetno opasan u poslednjoj trećini terena.

Pokušavali su Bivaković, potom rezervista i Balić, koji je lako prošao Jojića na 20-tak metara, posle čega ga je izblokirao Vujačić, da bi u 78. minutu slovački tim izborio jedanaesterac.

Taivu je dobio pas u kazneni prostor, Saničanin je, čini se, startovao na loptu i u inerciji pokupio i napadača Dunajske Strede Taiva, što je sudija okarakterisao kao prekršaj i pokazao na belu tačku. Balić se "uhvatio" za loptu, ali ga je mladi Aleksandar Popović pročitao i praktično sprečio dramu u završnici. Istovremeno, pokazao je ovom partijom da je dorastao da bude zamenik Vladimira Stojkovića koji je pre nekoliko dana otišao u Saudijsku Arabiju.

Kako to obično biva, usledila je surova kazna. Saša Zdjelar je učinio ono što nijedan krilni igrač nije tokom celog meča, probio po levom boku, iako mu to nije posao, zastao, pogledao kretnju Rikarda i praktično ga spojio sa golom za - 0:2.

Imao je domaćin još jedan dobar pokušaj iz prekida preko Balića, ali je bilo jasno da je slovački tim "nokautiran" drugim golom crno-belih i da je priča o prolasku u narednu fazu okončana u korist Partizana.

Već naredne sedmice, tim iz Humske čeka mnogo teži ispit sa Sočijem, koji je sigurno daleko teži rival od Dunajske Strede.

D. Streda - Partizan 0:2 (0:1)

 

DUNAJSKA STREDA (3-5-2): Jedlička - Kružilak, Beskorovanji, Bruneti - Vera, Nži, Šafer, Nebila, Cigankis - Divković, Zuberu.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - L. Marković, Natho, Pantić - Rikardo.

Video: Ovaj trenutak menja 4 godine bez titule: Stojković zaplakao na oproštaju od Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nile

    29. jul 2021 | 23:00

    Partizan bar za razliku od nekih klubova pobeđuje pošteno, a ne kao neki mali klub koji namesti covid testove i suspenduje 4 najbolja igrača protivničkog tima a onda se hvalisaju kako je zasluženo... bežite mi sa očiju bruke...

  • Pakistanac

    29. jul 2021 | 23:12

    Zvezdasi i ovi ,,teski Srbi" nece moci da spavaju,zato sto je pobedio pravi srpski klub Partizan!

  • Nemanja

    29. jul 2021 | 22:50

    Da li uvek moramo medjusobno da se pljujemo.Umesto da budemo srecni da svi klubovi prodju,da dobijemo dva prestavnika za ligu sampiona.Mi ne mrzimo jedni druge tako u proslosti nije bilo.Tadasnji Partizan i Zvezda medju njima nije bilo mrznje vec samo rivalstvo ovo sada je uzas treba da nas je sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA