Prethodne sezone bili na korak od Superlige, a sada odustali i od takmičenja u PLS

Strašne stvari su zadesile klub iz Novog Sada

  • 10
FK Kabel Printskrin: Youtube/Prva liga Srbije

Fudbalski klub Kabel zvanično je odustao od takmičenja u Prvoj ligi Srbije, i to samo 10 dana pre početka sezone, dok s druge strane još nije poznato ko će ih zameniti u ovoj ligi.

Posle sjajne sezone ovog kluba, najbolje u njegovoj istoriji, Kabel naredne sezone nećemo gledati u Prvoj ligi Srbije. Prethodnu sezonu, momci iz Novog Sada su završili na 3. poziciji u PLS, imali su samo četiri boda manje od Radničkog i Kolubare koji su ušli u Superligu Srbije.

Ovo je ujedno bila i najbolja sezona u istoriji kluba, a sve je slutilo da će naredne napraviti još bolji rezultat, međutim...

Sezona se završila, a na videlo dana su počeli da izlaze problemi koje je ovaj klub imao, najviše oni finansijske prirode jer se ispostavila da mnogi igrači nisu ni isplaćeni, te da su njihove zarade kasnile.

"Čaršijske priče" o tome kako Kabel neće igrati su postajale sve dublje i ozbiljnije, a lista s imenima klubova koji bi eventualno igrali umesto Kabela postajala je sve duža.

Najuporniji tim je bio novi srpskoligaš Tekstilac, međutim, predsednik Kabela Slobodan Milutinović se u poslednji trenutak predomislio i želeo je da učini sve kako bi njegov klub ipak igrao u PLS i naredne sezone. Pripreme su započeli znatno kasnije u odnosu na svoje rivale, a sve je slutilo na jednu priču s lepim krajem.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FK Kabel 1932 (@fk.kabel.1932)

Na njihovu žalost, ta lepa priča je doživela krah nakon samo četiri odrađena treninga, te je sada postalo i zvanično - Kabel je istupio iz Prve lige Srbije samo 10 dana pre početka prvenstva!

Trener Zoran Vasiljević nije krio svoje razočaranje, jer kako kaže, on i ostali u klubu su se do poslednjeg sekudna borili da ostanu u ovom rangu.

- Do poslednjeg trenutka smo verovali da će se naći rešenje i ostalo je na okupu sedam, osam igrača. S obzirom na to da su se u Kabelu lepo afirmisali uveren sam da neće imati problema u pronalaženju nove sredine. Većina njih je tu dve, dve i po godine, tu pre svega mislim na Karaća i kapitena Petrovića sa najdužim stažom.

- Svi koji su svojevremeno došli, rasli su sa klubom i ostvarili transfere u naše renomirane klubove Super i Prve lige. Kad to kažem mislim na Kočovića, Bihorca, Vukliša, Bjekovića, Devetaka, Kojičića, Jeličića – rekao je trener Zoran Vasiljević za "srbijasport.net" i dodao da su svuda bili rado viđen gost, zbog načina prezentovanja fudbala i odnosa prema protivniku.

Celokupan igrački, kao i stručni kadar dobio je "čiste papire", te je postao slobodan u izboru nove sredine.

Predsednik Slobodan Milutinović, zvani "Sloba Snajper, je klub preuzeo dok je on bio u Zonskoj ligi, odnosno četvrtom rangu takmičenja i uspeo je da ga podigne do te mere da je čak i "pokucao na vrata" superligaškog fudbala.

Još nije poznato ko će zameniti Novosađane u Prvoj ligi Srbije, sada se najviše pominju Radnički iz Pirota i Sloga iz Požege, a epilog ove priče će morati da bude poznat što pre, jer zvanično PLS kreće 6. avgusta.

Video: Ovo je meč zbog kog su Smederevo i Kabel kažnjeni zbog nameštanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    30. jul 2021 | 18:46

    Od"snajpera do corka"...posle se pitamo zasto nam gase klubovi

  • Doktor

    30. jul 2021 | 22:40

    Prva ispod crte je bila Dubočica Leskovac. Ona treba da popuni to mesto.

  • Strinka

    30. jul 2021 | 21:26

    Kakva dirljiva prica o zaljubljeniku u fudbal cija ekipa je lupala reket fudbalerima sirom NS.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA