Jedan od najboljih fudbalskih sudija završava karijeru: "Treba se povući kada ste na vrhuncu"

Bjorn Kujpers ima tek 48 godina, ali odlučio je da će svoju poslednju utakmici odsuditi 7. avgusta

  • 0
Euro 2020 finale, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Engleska

Foto: Tanjug/AP

Holandski arbitar i jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija Bjorn Kujpers odlučio je da "okači pištaljku o klin". Kako je rekao, njegov poslednji meč će biti finale holandskog Superkupa između Ajaksa i PSV-a, gde je upravo on glavni arbitar.

Kujpers je trenutno jedan od vodećih sudija u svetu fudbala, a to dokazuje i činjenica da je nedavno bio glavni arbitar na utakmici finala Evropskog prvenstva između Italije i Engleske.

- Kažu da je najbolje stati kada ste na vrhuncu, a za mene, to je upravo ovo sad. Posle finala Eura primio sam mnogo pozitivnih poruka i to mi je ukazalo da je vreme za kraj karijere - izjavio je Kujpers, a potom je nastavio i rekao da se i dalje nalazi u sjajnoj formi.

- I dalje sam u dobroj formi, dosta sam razmišljao o tome tokom praznika, sudio sam utakmice svuda po svetu i ne postoji lepši osećaj od toga. Definitivno ne postoji bolje vreme za kraj - kaže Bjorn Kujpers.

Kujpers se povlači nakon 32 godine bavljenja ovim poslom, 2005  godine je počeo da sudi prvu ligu Holandije, a internacionalni sudija je postao nešto kasnije. Kako je on rekao, prelomna tačka u njegovoj karijeri je bila utakmica Kupa UEFA između Napolija i Benfike iz 2008. godine.

- To me je učinilo velikim. Direktor sudijske komisije je posmatrao utakmicu, odmah nakon kraja je prišao i rekao da sam bio sjajan i da ću možda suditi finale Eura do 21 godine, tada sam znao da ću dotaći sam vrh suđenja - rekao je Kujpers.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Bjorn Kujpers je sudio finale Lige šampiona, dva finala Lige evrope, Superkup Evrope, finale Eura 2020 godine, a takođe je učestvovao i na tri Evropska (2012, 2016, 2020), kao i na dva Svetska (2014, 2018) prvenstva.

Podsetimo, pored sjajne sudijske karijere, Kujpers je takođe i odličan biznismen pošto poseduje lični lanac supermarketa širom Holandije.

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA