≫ 

Stanojević oprezan pred Voždovac: "Neće biti lako, poznajem Rogana, promenili su stil igre..."

Partizan igra za nastavak pobedničke forme, dok Voždovac igra za popravljanje utiska

  • 8
Aleksandar Stanojevic, FK Partizan

Foto: Telegraf

Fudbalere Partizana očekuje duel trećeg kola Superlige Srbije protiv Voždovca na domaćem terenu, a meč je na programu u nedelju, 1. avgusta, s početkom od 21 sata. Iako je Voždovac prethodne sezone jedva izborio opstanak u ligi, trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević ne želi olako da otpiše narednog rivala.

Partizan je sezonu počeo na najbolji mogući način, savladao je Proleter sa 4:0 u provm kolu, zatim je slavio protiv Dunajske Strede, dobio je i Vojvodinu, da bi krug završio još jednom pobedom protiv Slovaka u okviru Konferens lige.

Voždovac je s druge strane, tek u poslednjem kolu osigurao opstanak, da bi ovu sezonu započeo porazom od Čukaričkog, ali je takođe u drugom kolu uspeo da savlada fudbalere Proletera.

- Znamo koliko nam je svaka utakmica važna, moramo da nastavimo niz, da uđemo maksimalno fokusirani, Rogana dugo poznajem i Voždovac igra takmičarski, egal je bio sa Čukaričkim, a poslednji meč je dobio - rekao je Stanojević, pa je nastavio o svom rivalu.

- Znamo da igraju u 3-4-3. Imaju dobar šut sa distance, često pokušavaju, protiv nas je Milojević često šutirao, zato ćemo morati da to blokiramo, imaju dobro javljanje igrača iz drugog plana, igraju iz prve u dubinu, na sve smo se spremili, ali ne možete sve da predvidite. Ivan Milosavljević je u dobroj formi, sve poštujemo, ipak se bavimo njima sedam dana.

Fk vozdovac

Foto: MN Press

Trener Aleksandar Stanojević nije krio činjenicu da će pokušati da "promeša" malo karte pred narednu utakmicu, što zbog velike utakmice u Evropi, što zbog zdravtsvenog biltena.

- Biće neki momci uigravani, Živković će dobiti šansu, na pripremama je istekao kandidaturu da bude ravnopravan sa Miljkovićem, zadovoljan sam sa Lutovcem, odigrao je obe prethodne dobro. Biće još tri, četiri izmene u odnosu na prošlu utakmicu. Moramo neke da odmorimo, bez obzira na rezultat.

Što se tiče zdravtsvenog biltena u ekipi, i dalje u sastavu zbog povreda nema Ivana Obradovića i Aleksandra Miljkovića.

- Obradović je počeo da trči posle duže vremena. Očekujem ga za par dana. Miljković je još daleko, mesec dana od trenutka povrede. Uskraćeni smo za neigranje oba beka.

Jedna od stvari koja nikako nije mogla da promalne je i pitanje o tome ko će biti startni golman protiv Spartaka, pošto je mladi Popović uspeo da odbrani penal u Slovačkoj protiv Dunajske strede.

- Stevanović je odbranio protiv Spartka, pa posle nije branio. Nadam se da je Popović budući A reprezentativac, ali želim sve igrače da imam u fokusu, Stevanović je jedan od lidera tima - zagonetan je bio Stanojević.

Pojačanja Partizana - Kvinsi Menig ili neka druga "zverka"?

 

Već neko vreme se kroz medije provlači ime Kvinsija Meniga, fudbalera Tventea, koji je navodno najveća želja Partizana ovog leta, Stanojević je i tu bio zagonetan, pošto ponovo nije dao konkretan odgovor.

- Poslali smo ponude na dva različita mesta. Nije samo on. Imamo interesovanja, radimo na tome. Tražimo profile ograča koji može da pokrije oba boka i u centrali. Videćemo hoće li se realizovati. Ne možemo da zavisimo samo od jednog igrača. Govorim odavno da nam je potreban napadač koji može da igra po boku.

FK Partizan dunajska streda

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Za kraj, Stanojević se dotakao i svog narednog rivala u Konferens ligi, ali i potencijalnih rivala ukoliko se Partizan plasira u plej-of za učešće u ovom takmičenju.

- Dobili smo ekipu koja je bila iznad nekih velikana ruskog fudbala. Ispratili smo ih, bavili se njima, igra sa tri pozadi, specifično. Što se tiče potencijalnih rivala, ima i jačih parova od Trabzon – Molde. Tu su klubovi iz Turske, Austrije, ali neću da pričam o žrebu. U sreću ne verujem kad su penali, jedino je sreća u žrebu.

Video: Partizanov junak Popović: Znao sam gde će šutnuti penal! Večeras će biti slavlje i zezanje!

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA