≫ 

Zvezda osvojila Suboticu, VAR proveravao dva gola crveno-belih u sigurnoj pobedi šampiona

Zvezda na severu Bačke uzela tri boda

Aleksandar Katai, El Fardu Ben, Mirko ivanić, FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak u Subotici rezultatom 3:1 u meču 3. kola Superlige. Strelci za Beograđane, koje već u utorak očekuje novi evropski izazov protiv Šerifa, bili su Mirko Ivanić, El Fardu Ben i Nikola Krstović.

I čertvrti gol na meču, onaj Spartakov, bio je "delo" gostiju, tačnije Pankova koji je efektno savladao debitanta među stativama Beograđama Gordića.

Pred više hiljada ljudi na subotičkom stadionu aktuelni prvak je ostavio bolji utisak, naročito u drugom poluvremenu, ali samo kada je reč o igri do kaznenog prostora Spartaka, i do samog gola maltene, ali ne i kada je reč o realizaciji. U tom smislu su podbacili gosti, Krstović je sam mogao dati barem još dva gola, pa otud i jedina zamerka koja je stigla od Dejana Stankovića na kraju meča se i odnosi na realizaciju prilika.

Meč nije mogao bolje da počne po goste, poveli su već u 5. minutu preko Ivanića, čiji je šut sa 16-17 metara bio nedostižan za golmana Subotičana Dujmovića. Pročitao je prizeman udarac Zvezdinog aduta, ali ga nije stigao čuvar mreže domaćeg tima.

Nasatavk meča, maltene sve do poluvremena, doneo je najbolju igru Spartaka danas.

Subotičani su sjajno odreagovali posle primljenog gola, pokazali da poseduju vrlo solidan kvalitet i smisao za kombinatoriku, pa je Zvezdina odbrana bila na velikim mukama u tom periodu. Gordić se našao pod najvećim udarom, uspeo je da ukroti dve-tri polušanse Spartaka, ali ne i šut koji je stigao od njegovog saigrača - Pankova.

Bila je to nespretna reakcija defanzivca gostiju, nije imao ni sreće u toj situaciji, pa su Beograđani spletom nesrećnih okolnosti kapitulirali, utisak je i zasluženo, jer su sve vreme bili pod konstantnim udarima rivala.

Ipak, Subotičani nisu uspeli da sačuvaju egal do poluvremena, možda bi i meč otišao u drugom pravcu da jesu, no to je već teorija, a u stvarnosti Zvezda je profitirala posle genijalnog osećaja Kange i Benovog istančanog osećaja za prostor i egzekuciju.

"Namirisao" je Gabonac situaciju, poslao "balon" preko odbrane Subotičana, a Ben se negde pred petercem "poklonio" za 2:1.

Delovalo je da je zaista u ofsajdu na prvo gledanje, međutim to su bila dva gostujuća fudbalera koja nisu uticala na akciju, te je VAR ispravno preinačio odluku mahača da signalizira nedozvoljenu poziciju. Zvezda je tako otišla na odmor sa vođstvom i više ga nije ispuštala.

Imaće Stanković verovatno mnogo toga da kaže svojim ofanzivcima posle ovog meča, jer su ovi u najmanu ruku podbacili u realizaciji. Krstović, koji je na poluvremenu zamenio neprimetnog Dionija, propustio je nekoliko prilika, da bi tek pred kraj meča uspeo da realizuje jednu. I taj gol našao se na VAR proveri, gledala se Kataijeva pozicija, i na kraju je sve završeno u korist gostujućeg tima, za 1:3 i potvrdu zaslužene pobede.

Malo pre gola Krstovića Katai je pogodio stativu, a strelac trećeg gola na odbitak promašio "nepromašivo", imao je i Kanga nekoliko pokušaja da finiš meča liši svake neizvednosti.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:3

(Pankov 26. ag - Ivanić 5, Ben 39, Krstović 91)

Superliga, 3. kolo

Petak

Proleter - Novi Pazar 2:2

Napredak - Radnički Kragujevac 1:0

Subota

Spartak - Crvena zvezda 1:3

Radnik - Radnički Niš 21.00

Nedelja

Čukarički - Metalac 19.00

Partizan - Voždovac 21.00

Ponedeljak

TSC - Kolubara 19.00

Mladost - Vojvodina (odloženo)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dokleee

    31. jul 2021 | 19:25

    Pankov !!!!!!A degenek ni danas ne igra,ovaj kikser ispred njega uzzzzaaaas

  • milentije

    1. avgust 2021 | 00:24

    Koliko li je na ovom sajtu ( u komentarima) psihijatrijskih slučajeva,da "Laza Lazarević" prosto vapi za njima?Naročito me zaprepašćuje količina mržnje kod ovi mladih,nevaspizanih osoba.Voli Partizan ali ne mrzi ni Zvezdu ni druge.Voli Zvezdu ali ne mrzi Partizan ni druge.Naročito su bolesni ovi što "srbuju" i pišu o Franji,ustašama,NDH-u...Gospode,pomozi im!

  • Grdoje

    31. jul 2021 | 19:45

    grobari, Da nije bio VAR u koji ste se kleli, vec bi bezali +4, ovako, VAR je ispravio gresku vaseg sudije i Zvezda ce osvojiti 3 boda, a vi biti sampioni..... necete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA