≫ 

SAZNAJEMO: Partizan hoće krilnog napadača Šarlroa!

Momak iz Senegala zapao je za oko crno-belima na prošlogodišnjem meču kvalifikacija za Ligu Evrope

  • 23
Mamadou Fall

Foto: Profimedia/VIRGINIE LEFOUR/AFP

Krilni napadač Šarlroa Mamadu Fol (29) nalazi se na listi potencijalnih pojačanja Partizana, sazanje Telegraf.rs.

Senegalac koji brani boje pomenutog belgijskog kluba jedna je od želja trenera Aleksandra Stanojevića, koji zajedno sa čelnicima kluba razmatra i pomenutog fudbalera, ali i još nekoliko zanimljivih opcija koje bi mogle da pojačaju crno-bele na krilnoj poziciji.

Stanojević je o tome govorio i na jučerašnjoj konferenciji za medije, pred prvenstveni meč sa Voždovcem, rekavši da nije samo Kvinsi Menig iz Tventea zanimljiv klubu iz Humske, već da su ponude poslate na još dve adrese.

Ta druga se ticala pomenutog Fola, koga su u Partizanu upoznali još pre godinu dana, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je branio boje Šarlroa i bio jedan od najboljih fudbalera rivala na terenu.

Kako je krilni napadač ušao u poslednju godinu ugovora sa Belgijancima, dospeo je na "radar" crno-belih, koji imaju u planu da se pojačaju za treće kolo Lige konferencija, u kome će se narewdnog četvrtka sastati sa ruskim Sočijem.

Fol je, rekos već krilni napadač, koji se bolje služi desnom nogom, ali podjednako dobro pokriva i levu i desnustranu terena. Odlikuju ga brzina, prodornost, dobra kombinatorika...

Rođen je u Senegalu, gde je i počeo da se bavi fudbalom, najpre u klubu po imenu Port Otonom, odakle je prešao u Šarlroa 2013. godine. Pozajmljen je potom ekipi Vajt Stara, kasnije i Eupenu, a 2019. godine je usledio povratak i kontinuitet u klubu sa kojim je imao važeći ugovor.

U protekloj sezoni je odigrao 33 meča za Šarlroa, postigao deset golova i upisao jednu asistenciju i mahom je bio standardan prvotimac.

Fol je tri puta pozivan u selekciju Senegala, a upisao i jedan meč za pomenutu reprezentaciju i to u martu ove godine.

Video: Partizanov junak Popović: Znao sam gde će šutnuti penal! Večeras će biti slavlje i zezanje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    1. avgust 2021 | 17:53

    Jel nas to ,,farba,, opet onaj bugarin Ilijev??? NAPOLJE VIŠE

  • ZALE GROBAR

    1. avgust 2021 | 16:48

    Dajte nešto konkretno vi u Partizanu, uvek na radaru, posmatramo ga, pratimo ga a nikad ništa konkretno. Neće biti ništa.

  • 🔴🔵⚪

    1. avgust 2021 | 16:50

    Igrac ubija kako igra! Ako dodje, titula je zagarantovana🖤🤍🖤🖤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA