≫ 

Perfektan niz Brđana, Jovanović nastavio seriju, Savić majstorijom zapečatio sudbinu Metalca

Ekipa Dušana Đorđevića pobedila goste iz Gornjeg Milanovca 2:1

  • 0
fudbaleri čukaričkog

Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog posle dve utakmice u novoj sezoni imaju stopostotan učinak, drugi trijumf stigao je u nedelju uveče protiv Metalca 2:1, pa su trenutno, uz Partizan i TSC, jedina ekipa sa maksimalnim skorom u prvenstvu.

Istina, uz meč manje u odnosu na rivale.

Čukarički je do pobede došao golovima sjajnog Đorđa Jovanovića, trenutno prvog strelca šampionata sa tri pogotka od ukupno četiri timska, i Milana Savića.

Bivši napadač Partizana je u 45. mintutu odrazio kao da je na trambolini, nadvisio čuvare, i pogodio glavom za vođstvo domaćeg tima. Taj momenat pogledajte u nastavku, u videu ispod.

Utakmica je, u pogledu pobednika, rešena u povoju drugog poluvremena, zahvaljujući majstoriji Milana Savića koji je izuzetno preciznom parabolom pogodio dalji ugao golmana gostiju, toliko precizno da je čuvar mreže krenuo, pa stao kada je video da nema šanse da stigne loptu. 

Stativa Docića iz kornera bio je još jedan trenutak vredan pažnje u nedelju uveče na Brdu. Šteta je što ovaj pokušaj nije završen golom, jer bi definitivno bio jedan od najlepših ove sezone. Centimetri su falili da se sjajni Docić proslavi.

Konačno, i Metalac je imao svoje momente večeras, i to gol Marka Šarića u 76. minutu kojim je najavio uzbudljivu završnicu koja nije bila ni na vidiku nakon sigurnog vođstva Čukaričana. Do kraja je moglo svašta da bude, gosti su izveli nekoliko opasnih akcija, imali i jedan dalekometni pokušaj koji je prohujao tik pored stative, i sve u svemu mogli su večeras i bolje od minimalnog poraza.

Na kraju, ipak, piše se pobeda srpskog predstavnika u Evropi, zaslužena, kao prava uvertira za meč protv Hamarbija u kvalifikacijama za Ligu Konferencija.

Superliga, 3. kolo

Petak

Proleter - Novi Pazar 2:2

Napredak - Radnički Kragujevac 1:0

Subota

Spartak - Crvena zvezda 1:3

Radnik - Radnički Niš 1:1

Nedelja

Čukarički - Metalac 2:1

Partizan - Voždovac 21.00

Ponedeljak

TSC - Kolubara 19.00

Mladost - Vojvodina (odloženo)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA