≫ 

ANKETA: Dinamo ili Legija? Koga bi navijači Zvezde voleli da vide u Beogradu, ako se preskoči Šerif?

Svima je jasno da će potencijalni dvomeč sa Modrima biti i više od igre

  • 21
FK Crvena zvezda rivali Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Već nekoliko godina unazad postojala je mogućnost da žreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona spoji Crvenu zvezdu i Dinamo! Kuglice tada nisu htele veliki komšijski derbi koji će definitivno biti više od igre, ali do mogućeg "obračuna" pomenutih timova je konačno moralo doći!

Naravno, potrebno je da Zvezda i Dinamo odrade svoj posao u trećoj rundi kvalifikacija kako bi krajem avgusta odigrali prvi duel psole raspada bivše Jugoslavije.

Zvezda na papiru ima dosta lakši posao, jer je prilikom žreba za treće golo dobila ubedljhivo najlakšem rivala - moldavski Šerif. Prvi meč je na programu u utorak, revanš je 10. avgusta.

Dinamo će, s druge strane, svoj meč protiv Legije na Maksimiru igrati u sredu i nema sumnje da su Modri favoriti zbog činjenice da poslednjih nekoliko godina odlično guraju u Evropu. To se pogotovo odnosi na prethodnu sezonu gde su igrali četzvrtfinale Lige Evrope.

Tim iz prošle godine bukvalno nije menjan ovog leta i to je glavna prednost Dinama koji je se malo mučio u prvom kolu protiv Islanđana, dok su u drugom duplom pobedom, bez primljenog gola, "rešili" Omoniju.

Legija je u prvom kolu dva puta pobedila norveški Bodo-Glimt, a zatim su i estonsku Floru dva puta tukli minimalnim rezultatom (2:1, 1:0).

Ukoliko bi Zvezda i Dinamo opravdali uloge favorita u 3. kolu, biće to prilika da se konačno reši pitanje ko je trenutno najbolji tim bivše Jugoslavije. Podsetimo, generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić je u decembru 2020. godine, pred žreb nokaut faze LE, otkrio zašto Zvezda želi Dinamo.

- Pre žreba smo rekli da Liga Evrope nikad nije bila jača. Ovi klubovi koji su bili nosioci su sve klubovi koji su dostojni Lige šampiona. Priželjkivali smo klubove kao što su PSV, Dinamo iz Zagreba, Briž, ali posebno Dinamo, da im pokažemo da smo najjači klub u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    2. avgust 2021 | 13:29

    Doslo je vreme da hrvati (dinamo) oseti moc zvezde, bez ikakvih provokacija ovo bi bio pravi balkanski derbi

  • Deki

    2. avgust 2021 | 12:55

    Dinamo!!!!

  • Danijel73

    2. avgust 2021 | 13:04

    Ja ne bih voleo Dinamo samo zbog losih odnosa i repova koji se vuku iz prislosti. A ovako da nije toga nebitno dali Legija ili Dinamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA