≫ 

Saznajemo! Partizan vraća miljenika navijača da zameni Stojkovića na golu

Iskusni Lukač okončao sagu u turskom Akhisaru, gde je postao legenda kluba i spreman je za drugi mandat u Humskoj

  • 31
Milan Lukač Foto: MN Press

Odlazak Vladimira Stojkovića u Al Feihu je "otvorio" jedno mesto na golu Partizana i, posle nekoliko dana razmatranja, crno-beli su pronašli rešenje i to u liku ljubimca navijača - Milana Lukača (35), koji je posle nekoliko godina boravka u Turskoj na pragu povratka u Humsku, saznaje Telegraf!

Lukaču je ovoga leta istekao ugovor sa turskim Akhisarom, u kome je u minulih šest godina stekao status legende, nosio i kapitensku traku, pa su u Partizanu promenili prvobitni plan i odlučili da ipak angažuju iskusnog čuvara mreže.

Prvobitna ideja je bila da se angažuje mlad golman, koji bi stasavao uz Nemanju Stevanovića i Aleksandra Popovića, koji iako godištem mlad već ima sasvim dobro iskustvo u takmičarskim mečevima, jer je dobijao priliku tokom cele prošle sezone.

Ipak, kako na tržištu trenutno nema previše kvalitetnih rešenja sa srpskim pasošem, otvorila se mogućnost povratka Lukača, koji je okončao sagu u Turskoj i slobodan je na tržištu, a iskustvom svakako može da doprinese i na treninzima i na utakmicama,

Dogovor dve strane je veoma blizu i očekuje se da Lukač ponovo zaduži dres crno-belih i pojača konkurenciju na gol liniji u predstojećim mečevima.

Rekosmo već da se radi o golmanu koga su navijači Partizana zauvek urezali u srca i to zbog 146. večitog derbija protiv Crvene zvezde, u kome je Lukač odbranio čak dva jedanaesterca i doprineo pobedi crno-belih (golovima Nikole Drinčića i Nemanje Kojića), koja je tada izazvala delirijum.

Pre dolaska u Humsku, branio je boje Mladosti iz Bačkog Jarka, Žarkova, Srema, Čukaričkog, AEK iz Atine i OFK Beograda, a u Partizan je stigao na preporuku upravo Vladimira Stojkovića.

Naime, Stojković je tada dobio ponudu Olimpijakosa, koji ga je u prvim mesecima prosledio u Ergotelis, ali je, na pitanje tadašnjih čelnika za mišljenje koga vidi kao naslednika, aposstrofirao upravo Lukača.

Transfer iz OFK Beograda je ubrzo posle toga i realizovan, a sve ostalo je istorija... Lukač se u Humskoj zadržao dve godine, upisao 67 mečeva za crno-bele i šampionsku titulu u sezoni 2014/2015...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • $$$

    2. avgust 2021 | 13:28

    Onaj mali što je branio protiv Dunajske Strede je baš pozitivno iznenadio, bolje da on ostane nego da dovodimo neke matorce da brane..

  • FANTOM

    2. avgust 2021 | 13:08

    Pa kako da vam mladi golmani stasaju i budu sigurnost na golu kada uvek dovodite neke propalitete koji niko neće, em stari. Ovaj ima godina koliko Stevanović i Popović zajedno. Koliki ste vi moroni da ste zbog rupe Stojkovića oterali Živka Živkovića u PAOK. Momak klasa za rukometaša Stojkovića. Partizan kao klub penzosa. Obradović, Natho, Smiljanić, Ostojić, Jojić i još ovaj , bože me sačuvaj. Pravda za Popovića i Stevanovića.

  • Markes

    2. avgust 2021 | 13:26

    Ja mislio Ivica Kralj 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA