Binić o mogućem meču Zvezde i Dinama: Stvaraju se problemi gde ih nema, oni koji to rade su budale

Legenda crveno-belih pričala za hrvatske medije

  • 19
Dragiša Binić Foto: Nikola Tomić

Punih 30 godina Crvena zvezda i Dinamo nisu igrali jedni protiv drugih, još od onog prvenstvenog meča iz 18. maja 1991. godine kada su Modri dobili sa 3:2.

Ta utakmica nije iamala nikakav rezultatski značaj, Zvezda je već upisana kao šampion, a tada ih je čekalo i finale Kupa evropskih šampiona protiv Olimpika iz Marselja.

Jedan od onih igrača koji je igrao taj poslednji duel Zvezde i Dinama, koji su potencijalni rivali u plej-ofu Lige šampiona, bio je i Dragiša Binić koji je za "Index" prokomentarisao moguć dvomeč pomenutih rivala.

- Užasno me nervira što mediji, i srpski i hrvatski, bez veze stvaraju problem tamo gde ga nema. Ako se sretnu Dinamo i Zvezda prvi put nakon 30 godina, to će biti neviđen spektakl i utakmica koju svi istinski ljubitelji fudbala na ovim prostorima čekaju tri decenije. Ali što mi radimo umesto da se bavimo fudbalom i sportom - rekao je Binić i dodao:

- Dolivamo ulje na vatru, potpirujemo mržnju i bavimo se glupostima. Ljudi, pri tome mislim na novinare i političare koji to rade, oni su budale. Ne znam kako bih ih drugačije opisao. Zaista nema potrebe da se vraćamo u prošlost i da kopamo po kosturima iz ormara. Klinci koji su sad na tribinama, i kod vas i kod nas, nisu se ni rodili kad su Dinamo i Zvezda igrali poslednji put, ali puna su im usta nacionalizma i mržnje. Politika i mediji su krivci za to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA