Sve što treba da znate o meču Zvezda - Šerif: Sa kojih 11 Zvezda kreće u bitku za 11.360.000 €?

Ogroman ulog je u igri u dvomeču srpskog i moldavskog šampiona

  • 31
FK Crvena zvezda, Šerif

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Šerifa meč na Marakani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Telegraf vam donosi najvažnije činjenice koje će vam olakšati praćenje ovog meča, a ponovićemo još jednom da od ove sezone ne važi pravilo gola u gostima, koje je bilo na snazi decenijama.

Gde se igra i kada?

 

Meč počinje u 21.00, a igra se na stadonu Crvene zvezde.

Crvena Zvezda - Vojvodina

Foto: Nikola Tomić

Publika je dozvoljena, a ponovo će biti i dece na tribinama

 

Zvezda na meču protiv Kairata nije mogla da računa na navijače starije od 14 godina, ali su zato mališani kojih je bilo 20.000 na Marakani napravili sjajnu atmosferu. Dece će biti i na ovom meču, organizovano će dolaziti iz svih krajeva Srbije, Crne Gore, Republike Srpske... i biće smešteni na južnoj tribini.

Kapacitet stadiona je zbog epidemioloških mera smanjen na 50 odsto, a cene karata su 600 dinara za sever i jug, 1.200 za istok, 1.500 za zapad i 2.500 VIP zapad, dok su cene za VIP ložu 3.500 dinara, za za VIP galeriju 5.000 dinara.

Koeficijenti

 

Nacionalni koeficijent

Trenutno stanje na tabeli nacionalnog koeficijenta; Printskrin: kassiesa.net

Pobeda u svakom meču kvalifikacija donosi jedan bod, remi pola. Ukoliko bi Zvezda slavila na oba meča, obezbedila bi sebi dodatna dva boda na UEFA rang listi klubova, što bi joj donelo bolju poziciju za grupne faze, pred podelu bonusa, ali i bolju poziciju za žrebanje.

Takođe, važan je i nacionalni koeficijent, jer je Srbija trenutno na 12. mestu, a ako do kraja sezone zadrži mesto među 15 najboljih zemalja, imaće dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2023/24. Ako bi Zvezda pobedila na oba meča, to bi za nacionalni koeficijent bilo dodatnih 500 poena.

Novac

 

Filipo Falko, Luis Dioni, Aleksandar Dragović, Marko Gobeljić

Foto: Marko Jovanović

Zvezda bi eventualnim trijimfom dobila zagarantovanih 5.000.000 evra kao učesnik plej-ofa Lige šampiona. Time bi dobila i priliku da se u plej-ofu bori za dodatnih bar 20 miliona evra za plasman u LŠ. Ali, svakako bi trijumfom nad Šerifom osigurala mesto u grupnoj fazi Lige Evrope i u slučaju poraza u plej-ofu, što donosi dodatan novac (3.630.000 evra za plasman u grupnu fazu LE, i dodatni bonus koji bi iznosio oko 3.000.000 evra, pa je ukupna vrednost ovog meča 11.630.000 evra.

Grupna faza Lige Evrope i drugi šešir na žrebu grupa

 

Dobar koeficijent doneo je crveno-belima sve bolji plasman na UEFA rang listi, pa bi bila u boljoj situaciji pred žreb grupne faze ukoliko bi na kraju završila u Ligi Evrope.

Ko je favortit po kladionicama?

 

Bukmejkeri prednost daju Zvezdi. Kvota na keca je 1,40, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,15. Kvota na dvojku je 7,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Šerif.

Ko sudi?

 

Ovidiu Hategan

Rumunski sudija Ovidiu Hategan; Foto: AP/Tanjug

Meč će suditi rumunski arbitar Ovidiu Hategan, što je možda iznenađenje s obzirom na bliske odnose Moldavije i Rumunije.

Forma timova

 

I Zvezda i Šerif podižu formu. Zvezda je sezonu počela remijem sa Vojvodinom na svom terenu, a potom i porazom od 2:1 od Kairata u revanšu, ali je nakon toga vezala tri pobede, od čega i ubedljivu protiv  Kairata u revanšu od 5:0. Šerif je loše počeo sezonu, poraen je u Superkupu Moldavije od od Sfintula posle penala, a potom je izgubio i od Baltija na svom terenu sa 1:0. Ipak, posle toga su vezali pet pobeda, uključujući i sve četri u kvalifikacijama protiv Albanske Teute i jermenskog Alaškerta.

Očekivani sastav Zvezde:

 

Borjan - Gobeljić, Dragović, Pankov, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Falko, Dioni

Video: Zvezda može na Dinamo iz Zagreba ako prođe Šerif

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    3. avgust 2021 | 11:19

    Jug otvoriti za decu do 14god besplatno, za svaku zvezdinu utakmicu

  • Љуба

    3. avgust 2021 | 13:05

    Само деци и дозволити улазак на стадион!! Дивно их је било гледати,лепшу атмосферу су направили од оне дрогиране и пијане стоке! Замислите и поред сваког тог детета и тату или маму!? Фудбал би победио..спорт би победио!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. avgust 2021 | 11:14

    Захваљујући највећем бренду, евро и светском прваку је тај коефицијент...штета што неке тај Српски коефицијент не занима, како рече стручњак за Шамрок и Шарлоа, па иступе и у другоразредним такмичењима већ у сезони купања...можда би боље стајали..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA