≫ 

Zvezdin revolver zakočio pred Šerifom: Crveno-beli sa desetoricom do remija sa Moldavcima

Nerešeno pred odlazak u Moldaviju na revanš

Luis Dioni

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 1:1 sa Šerifom na Marakani u prvom susretu treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli su više od pola sata igrali sa desetoricom zbog isključenja Gejlora Kange, ali i tada su pokazali mnogo više od Moldavaca.

Da se nije desilo ovo, da se nije desilo ono... Možemo nabrajati tako do sutra, ali ništa nećemo promeniti. Sva tri najznačajnija momenta (oba gola i crveni karton) proistekla su iz niza grešaka.

Generalno, Zvezda se borila i imala više od igre, pokazala je u većem delu meča jednu brzu i agresivnu predstavu u ofanzivi. Ne može se nikome ništa zameriti, osim Kangi koji ovu noć neće pamtiti po dobru.

Skrivio je faul nakon kojeg je primljen gol, a onda još jedan nakon koga je ostavio svoje kolege brojčano slabije u poslednjih 35 minuta.

U uvodnim minutima, moldavski predstavnik je bio u ritmu, pomerio je linije ka protivničkom golu i krenuo sa pritiskom. Sve se zasnivalo na individualnim pokušajima, tako da je to počelo da jenjava već oko 8. minuta kada smo videli prve nalete našeg predstavnika.

Počele su da se ređaju polušanse za Zvezdu, a u svakoj je bio involviran Mirko Ivanić koji je sa lakoćom delio pasove. Do 19. minuta, videli smo tri takve prilike, a u svakoj je falio završni udarac.

Prvo Aleksandar Katai nije uspeo da stigne loptu nakon dugog fora, zatim je Filipo Falko šutirao daleko iznad prečke, da bi Loi Dioni nešto slabije tukao i olakšao posao protivničkom čuvaru mreže.

Nastavila se bolja igra crveno-belih sa povremenim opomenama Šerifa, a te opomene su se pretvorile u jednu veliku kaznu u 33. minutu.

Jedan od ponajboljih igrača moldvaskog kolektiva, Kastanjeda, iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara je uspeo da matira Milana Borjana koji nije dobro procenio let lopte, krenuo je ka levom uglu, a onda se okliznuo i odgledao kako mu lopta ide iz leđa.

Manji šok, a onda se Zvezda vratila svojoj igri i konstantnim pritiscima na poslednju liniju Moldvaca. Radili odbranbeni igrači Šerifa dobar posao - sve do prvog minuta nadoknade prvog poluvremena.

Ređali su se centaršuti, a jedan od njih je totalno poremetio moldavsku odbranu, pogotovo Žulijena. Od njega se lopta odbila direktno do Loija Dionija kojem je ostalo samo da ubaci loptu u nebranjenu mrežu na levoj stativi.

 

Nastavili su crveno-beli sa svojom igrom u drugom poluvremenu, a i Falko sa šutevima, te ih je već nakupio četiri do 60. minuta.

Sva ta ofanziva je prekinuta šokom. Tačnije, ne toliko pametnim postupanjem Kange koji je povukao svog protivnika, iako je imao na umu da mu to skoro pa sigurno donosi drugi žuti karton.

Nakon toga, Zvezda je uspela da održi kontinuitet ofanzive, da napada protivnika koji nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost na terenu.

Nadao se srpski šampion do samog kraja, iako je od 80. minuta već popustio pritisak, ali se pokušavalo do samog kraja.

A, po poslednjem zvižduku Hacegana, jasno je da se tim iz Ljutice Bogdana za sedam dana seli u Tiraspolj gde će se iz egala krenuti u revanš.

TOK MEČA:

 

90+4. minut - KRAJ MEČA! U MOLDAVIJU SE IDE UZ EGAL!

83. minut - Sve je beogradski klub dao, potrošio se zbog manjka igrača u polju, tako da Moldavci sada vraćaju ravnotežu i dosta mirnije ulaze u završnicu.

75. minut - Igra se i dalje brzo, i dalje Zvezda ima dovoljan intezitet da i sa deset fudbalera izvojeva pobedu. U igri je Ben umesto Falka.

68. minut - Sanogo, opterećen kartonom, izlazi iz igre, a umesto njega ulazi Krstičić.

67. minut - Šerif ne može da dotakne loptu u poslednjih 10 minuta, kao da on nema svih 11 igrača na terenu.

62. minut - I sa igračem manje, crveno-beli su bolji protivnik. Više napadaju i bukvalno su jedini koji prete trenutno na ovom susretu.

58. minut - Užasan potez Gejlora Kange... Vezni fudbaler Zvezde je zaradio drugi žuti karton sa jednim bespotrebnim povlačenjem i tako znatno otežao svojoj ekipi posao. 

Video: Kanga opet uradio isto što i protiv Ludogoreca: Nepromišljena glupost za koju dobija crveni karton

56. minut - Sada već veoma retko gledamo loptu u nogama Šerifa. U igru ulazi Nikola Krstović umesto strelca gola, Dionija.

54. minut - Imamo nešto što podseća na šuterski trening Falka, jer Italijan je ponovo imao priliku da dalekometnom paljbom promeni rezultat. Nije to učinio.

49. minut - Šut Falka! Uputio je Italijan udarac desnom, slabijom nogom, sa ivice šesnaesterca, ali lopta je išla po sredini gola.

48. minut - Ponovo Zvezda preuzima loptu i diktira tempo. Postojalo je prostora da se već sada, odmah po početku poluvremena, zapreti, ali nema promene rezultata.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

FK Crvena zvezda - FK Šerif

Foto: Marko Jovanović

45+2. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Ne moramo da pominjemo koliko je važno što su izabranici Dejana Stankovića došli do poravnanja u poslednjim momentima prvog dela igre. Sada se lakše diše.

45+1. minut - GOOOOOOOOOOOL! ZVEZDA STIŽE DO IZJEDNAČENJA! Kao što smo i rekli, ređali su se centaršuti, a jedan od njih je totalno poremetio moldavsku odbranu, pogotovo Žulijena. Od njega se lopta odbila direktno do Loija Dionija kojem je ostalo samo da ubaci loptu u nebranjenu mrežu na levoj stativi. Crveno-beli su u egalu!

Video: Kiks odbrane Šerifa u poslednjem minutu 1. poluvremena: Zvezda do izjednačenja - strelac Dioni

44. minut - Šerif jedva izdržava pritisak, ređaju se ubacivanja sa strane našeg predstavnika. Katai, pa Ivanić, pa Falko, ali nema zaključnog udarca.

41. minut - Kakav udarac Kange! Brani golman Šerifa i izbacuje loptu iznad prečke. Ovo je bila odlična šansa za srpskog šampiona.

38. minut - Zvezda pokušava da poravna, ali to nije taj intezitet pre pogotka protivničke ekipe. Sasekao je gol crveno-bele, ali ima još dosta da se igra.

FK Crvena zvezda - FK Šerif

Foto: Marko Jovanović

33. minut - Gol... Vodi Šerif. Pogodak Kastanjede iz slobodnog udarca. Kanga je srušio protivnika na nekih 20 metara od svog gola, zaradio žutu kartu, a onda je preuzeo odgovornost Kastanjeda koji je iskoristio idealnu poziciju i klizanje Borjana, te pogodio za vođstvo Moldavaca u Beogradu.

Video: Zvezda gubi: Igrači Šerifa prodali foru kod slobodnjaka i uhvatili Borjana na pogrešnoj nozi

30. minut - Zvezda je skoro tri minuta držala loptu i kružila oko kaznenog prostora Šerifa. Miriše, ali nema glavnog jela još uvek na stolu.

25. minut - Dioni je pao u šesnaestercu, igrači i navijači su tražili jedanaesterac, ali Hacegan je ostao nem. Nakon toga, Seku Sanogo dobija žuti karton u nameri da prekine kontra napad.

Video: Da li je Crvena zvezda oštećena za penal: Dioni pao posle povlačenja sa igračem Šerifa, sudija ništa

23. minut - Pustili su veznjaci Zvezde Ada da pretrči 25 metara i približi se u zonu šuta, ali je odlučio da podeli pas na stranu, što nije rezultovalo najsrećnijom završnicom.

19. minut - Ivanić već treći put potencira napade i to radi na sjajan način. Lopta je prohujala kroz peterac Moldvaca i čini se da su crveno-beli sve bliže pogotku. Sa druge strane, gosti sve manje gledaju ofanzivu, a sve se više posvećuju defanzivi.

FK Crvena zvezda - FK Šerif

Foto: Marko Jovanović

15. minut - Ovo je moglo da bude mnogo opasnije po Šerif, ali se napredovanje usporilo, pa je Filipo Falko sa levog roga šesnaesterca poslao loptu tamo gde joj nije cilj.

11. minut - Prelepa kombinacija i "štikla" Ivanića završena je dugim forom Kataija kojem je falio jedan korak da eventualno prebaci golmana Atanasiadisa.

9. minut - Velika opasnost za srpski tim. Nakon kornera sa leve strane, štoper Arboleda je došao prvi do lopte na samo pet metara od gola domaćina, ali njegov pokušaj je završio iznad prečke.

7. minut - Zvezda je pokazala sada svoje mišiće. Sa leve strane, crveno-beli su napali prvo preko Ivanića koji je "slomio" protivnika, ali slabo centrirao, a isi epilog je nekoliko momenata imao i pokušaj ubacivanja Rodića.

5. minut - U uvodnim minutima, Šerif je pomerio redove napred. Prilično je gusto na sredini terena i upravo su na taj pritisak uspeli protivnici prvi put da upute udarac u okvir gola, ali nije Borjan imao mnogo problema.

1. minut - Utakmica je počela! Sudija Ovidiu Hacegan iz Rumunije je dao znak da lopta može da se zakotrlja u Ljutice Bogdana!

SASTAVI:

 

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Falko, Katai, Dioni.

Šerif: Atanasidis, Žulijen, Dulanto, Arboleda, Kristijano, Til, Ado, Kolovos, Traore, Kastanjeda, Jansane.

Video: Čekić u glavu Šerifa: Delije sa Severa poslale jasnu poruku gostima u vidu koreografije

PRE MEČA:

 

Od momenata kada je poznato da bi pobedom u dvomeču protiv Moldavaca, Zvezda mogla da igra protiv Dinama iz Zagreba za prolaz u grupnu fazu najeltinijeg evropskog takmičenja, ulozi i temperatura su znatno porasli.

Dinamo ima posla protiv Legije, a već većina razmišlja samo o dvoboju srpskog i hrvatskog šampiona. Ne i igrači i stručni štab crveno-belih koji mora da odradi prvo posao protiv Šerifa.

Interesantno je da u satavu nema najboljeg strelca moldavskog tima, Silve Enrikea de Souse Luvanora, koji je i doveo Šerif tu gde jeste. On je dominirao protiv Alaškerta i Teute, timova koji su bili protivnici Moldvaca u ranim fazama kvalifikacija.

Zvezda je savladala Spartak u Subotici sa 3:1 i odradila generalnu pred novi meč u Evropi, a istim rezultatom je i Šerif savladao Floresti u svom domaćem šampionatu.

Video: Zvezda saznala potencijalnog rivala u plej-ofu Lige Evrope gde će ići ako ispadne od Šerifa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA