≫ 

Stivi-Dži video super Srbina: Birmančević igra fudbal života, gol i asistencija za delirijum Šveđana

U fenomenalnoj formi je bivši igrač Čukaričkog

  • 2
veljko birmančević

Foto: printscreen/premiersportslive1

Iz utakmice u utakmicu Veljko Birmančević napreduje u svakom pogledu, sada bez ikakve dileme možemo konstatovati da igra fudbal života. Srpski fudbaler zablistao je i u možda najvažnijoj utakmici Malmea u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv favorizovanog Rendžersa, sa asistencijom i golom poslao igrače Stivena Džerarda u nokdaun.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu meča u Švedskoj, a u dva minuta drugog - dva!

Oba u režiji Srbina koji je potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi ove sezone i definitivno je najvažniji šraf u igri prvaka Švedske.

Birmančević je u 47. minutu savršeno proigrao Sorena Rieksa, koji je odradio lakši deo posla, istina i njemu ide veliki doprinos za to što se mreža gostiju zatresla posle opisane akcije.

 

Euforija na stadionu se nije stišla posle vodećeg gola, a već je stigao drugi, i to kakav, u režiji nekadašnjeg ofanzivca Partizana i Čukaričkog.

Golu je prethodio kiks igrača gostiju na svojoj polovini posle kog su trojica igrača Malmea jurnula ka golu protivnika. Rieks je proigrao Birmančevića na drugoj strani, a ovaj, iako mu se "nudio" saigrač negde na penalu, možda i u boljoj poziciji - izveo velemajstorski potez.

U maniru najiskusnijih finišera Birmančević je poslao "sporu" loptu u dalji ugao, zbunio i golmana i jednog defanzivca Rendžersa koji su "proleteli", a epilog je bio savršen po našeg igrača i Malme - lopta u mreži za 2:0 i delirijum Šveđana.

 

Nažalost po birmančevića i družinu, u Glazgov idu samo sa minimalnom prednošću, jer su gosti nekako uspeli da profitiraju u 95. minutu, strelac je bio Dejvis, i baš tim pogotkom doneo veliku nadu škotima da u konačnom zbiru mogu do plej-ofa za Ligu šampiona.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 3. kolo

Malme - Rendžers 2:1

Sparta Prag - Monako 0:2

Kluž - Jang Bojs 1:0 (u toku)

Genk - Šahtjor 0:0 (u toku)

PSV - Mitjiland 3:0 (u toku)

Crvena zvezda - Šerif 21:00

Olimpijakos - Ludogorec 21:00

Video: Majstorija Tomanovića za vođstvo TSC-a protiv Kolubare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA