≫ 

Stanković o Degeneku: "Uvek su najbolji oni igrači koji ne igraju, ne vidim dramu oko toga"

Trener Zvezde dao odgovor na pitanje zbog čega u timu nema stamenog defanzivca

  • 25

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković, upitan kakva je situacija i gde je Miloš Degenek, koji je bio standardan prošle sezone, odgovorio je da ne vidi dramu oko toga.

- Uglavnom, onaj ko ne igra - on je najbolji, uvek može da se napravi takva situacija i neprijatno pitanje. Uvek sam kroz karijeru naučio da oni koji ne igraju, da su oni najbolji. Ovako verujem u momke, ne vidim dramu, svako može da je napravi, ja je nemam dok se sve ne završi - rekao je Stanković.

Stanković je menjao napadača Dionija za Krstovića u remiju crveno-belih sa Šerifom (1:1).

- Mi igramo sa onim što imamo, gledamo da svako bude maksimalno pripremljen, ne mogu sa nekim 90 minuta, ako nema snage. Sigurno je da će se Dioni podići, niti bolji, dao je dva gola zadnje dve utakmice. Večeras je možda bio ispod očekivanja, ali je opet ispunio kvotu, dao je gol, možda je mogao bolje u polju, da se neka lopta više zadrži. Ali imamo mi adute, momci su igrali kao lavovi, publika gurala, sigurno je lepo pobediti pred ovakvom publikom, ali i oni sad treba da rade da nas pobede - kazao je Stanković.

Šerif nije podlegao pritisku u Beogradu, a to Stanković nije ni očekivao da će se desiti.

- Nisu, oni su taletnovani, brzi, ako nemamo reakciju na izgubljenu loptu, onda smo u problemu. Ne dolazi se slučajno u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako hoćeš da igraš Ligu šampiona, moraš da se boriš, ali onda i uspeh bude slađi.

Stanković je ponosan na ofanzivu i nakon isključenja Gejlora Kange.

- Da, na to sam ponosan, da možemo da ispariramo, momci su hrabri, oduševljen  sam hrabrošću i mentalitetom, da, mogli smo i da primimo iz kontri, ali nijednom moji momci nisu stali. To je taj odnos koji me hrabri, znam da će uraditi sve da prođu dalje.

Rumun Hacegan je sudio meč crveno-belih i Moldvaca, a poznato je da u obe zemlje postoji osećanje da se radi o istom narodu.

- Ne znam šta bih ti rekao, ne bavim se time, ne znam da li je normalno, ne bih da komentarišem da to ne bi bilo protumačeno ovako ili onako.

Zvezda je nešto slabije ušla u susret, a onda je igrala sve bolje i bolje.

Kanga i Sanogo su se rano opteretili žutim kartonima.

- Ne bih pravio proces od toga, fudbal je čudo, da sam znao da će da dobije crveni sigurno bih ga zamenio. Iskustvo, pogotovo na ovim utakmicama, dosta znači. Samo malo više iskustva u takvim situacijama, da, mogao sam da ga ostavim u poluvremenu u svlačionici. Faul kod gola bio je ishitren, posle toga nije visio na žutom karonu, nisam video da je rizikovao - zaključio je Stanković.

Video: Poruka Delija igračima posle Šerifa je bila jasna: Ti dole na terenu Zvezdin grb što nosiš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E moj Deki

    4. avgust 2021 | 06:52

    Deki mi kao da nismo gledali istu utakmicu,? Posle prvog žutog čovek je napravio tri četri faula i visio na crvenom kartonu non stop. Što se tiče Degeneka ti teras inat svima, a ovaj veselnik em daje auto golove em Dragović mora da čuva i njega. Sigurno Deki poznaješ više fudbal nego mnogo nas ali ipak nismo slepi pored očiju

  • Zeka

    4. avgust 2021 | 07:02

    Pa ti ili stvarno ne vidiš ili se praviš da ne vidiš. Koliko grešaka treba Pankov da napravi da bi pustio Degeneka. Koliko je Dragović dobar, toliko je Pankov loš. Ne vodi inat. Posveti se taktici. Ne može njihov igrač da primi loptu na polovni terena i da se lagano prošeta do našeg šesnaesterca, a da niko nije uz njega. Nekoliko puta je toga bilo. Isto tako, koliko smo dobri u napadu, toliko smo loši u defanzivi. U revanšu bez Kange biće mnogo teško.

  • T

    4. avgust 2021 | 07:03

    Pankov, Gobeljić i Stanković da odmore malo. Dosta je bilo zajebancije, sa ovakvom igrom ništa nećemo uspeti da uradimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA