≫ 

Obožavao Zvezdu, zvao je simbolom srpstva, šalio se s Grobarima: Ovako je Lazanski pričao o večitima

Pisac, novinar i vojnopolitički komentator preminuo je u 71. godini

  • 37
Miroslav Lazanski Foto: Printscreen B92

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini. Pisac, novinar i vojnopolitički komentator bio je za života poznat i kao veliki navijač Crvene zvezde, za koju je nebrojeno puta izjavio da je "simbol srpstva", istovremeno ističući da Partizan to nije.

Posebnu pažnju javnosti privukao je u oktobru prošle godine kada je otkriveno da je ambasada Srbije u Moskvi posle renoviranja ofarbana u crveno-bele boje kluba za koji navija.

- Meni se učinila ta kombinacija crvenih i belih pruga... Ja navijam za Crvenu zvezdu i hajde kad već odlučujem neka bude. Mada su mi oba domara u ambasadi partizanovci i prihvatili su to korektno - rekao je tada Lazanski.

Ipak, kasnije je u razgovoru za Sputnik objasnio kako je ta njegova izjava zapravo bila samo spin, da bi se izreklamirali ljudi koji su skupili sredstva za obnovu fasade.

Miroslav Lazanski Miroslav Lazanski na Marakani; Foto: Marko Jovanović

- To sam namerno rekao jer sam znao da će skočiti svi ovi škodoželjni, proroci…i da će krenuti kritika, ali sam znao da će to doprineti tome da se uopšte govori o ljudima koji su dali pare. Učinili su konačno reklamu i meni, koji sam kao ambasador to ostvario za godinu dana, a pokazali su da su se upecali kao somovi i da nisu pogodili - objasnio je Lazanski.

Pamti se i njegova tvrdnja da je Zvezda simbol srpske nacije, a da Partizan to nije.

Lazanski je jednom prilikom gostujući na TV Hepi, u šali, prigovorio voditelju Milomiru Mariću da ga nije ništa pitao o uspehu Crvene zvezde i remiju sa Napolijem (0:0) na startu Lige šampiona.

- Svi su bili sjajni. Ali, ima jedna stvar, u ratu kad ratuje izrazito jači protivnik protiv slabijeg, ako slabiji ne izgubi, on je pobedio. To je isto kao između Amerikanaca i Vijetnamaca. Ovaj rezultat ja smatram pobedom Zvezde - rekao je Lazanski.

Marić je govorio o moći Napolija, osvrnuvši se na to koliko oni dobro igraju.

- Ne samo kako igraju. Pogledaj njihovu ligu, a pogledaj sa kim igra Crvena zvezda, sa nekim tamo "javorima, metalcima" u domaćoj ligi - rekao je Lazanski.

Video: Novinar, analitičar i političar: Preminuo Miroslav Lazanski

Iako je Zvezda odigrala samo 1:1 sa Šerifom u Beogradu, s velikom pažnjom će se večeras (20.00) pratiti utakmica Dinamo Zagreb - Legija jer se tu krije naredni rival crveno-belilh (ako prođu dalje). Kvota na Dinamo na Maksimiru je 1,77, na iks 3,45, a na dvojku 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Zagreb - Legija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    4. avgust 2021 | 09:21

    zvezda je simbol komunizma

  • Markoni

    4. avgust 2021 | 09:30

    Ma kako da ne..nastala u Jugoslaviji sa sve crvenom petokrakom u grbu. Nema sta simbol srpstva. Slicno je i sa Partizanom..mada je partizan strana reč,Francuska i znači gerilac ,ratnik. Ta mrznja prema Partizanu je neverovatna. Daj vise ugasite ga ,zabranite ili proterajte pa uzivajte onda svi u Zvezdi simbolu srpstva.

  • Smederevac

    4. avgust 2021 | 11:25

    Bio je odlican novinar i dobar covek .Ali kao i svako imao je jednu veliki zabludu i manu -navijao je za fk crveno Zlo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA