Stanojević: Da pobedimo u Rusiji ili da ostanemo u situaciji da odlučujemo u Beogradu

Trener Partizana priprema određene promene u timu, shodno zahtevima meča, neke odluke je, priznaje, preinačio, i nada se dobrom rezultatu

  • 14
Finale kupa Srbije, Derbi

Foto: Nikola Tomić

Ukoliko u četvrtak u Rusiji (18.00, Arena sport, RTS) obezbede dobar rezultat u prvom meču sa Sočijem i dođu u situaciju da se plasiraju u plej-of Lige konkerencija, fudbaleri Partizana, gledajući jačinu rivala u tekućem i narednom kolu, praktično će doći na korak grupne faze pomenutog takmičenja. Svestan je toga i trener Aleksandar Stanojević koji ima samo reči hvale za ruskog premijerligaša, ali se u njegovom "tonu" oseća i visok nivo samopouzdanja i vera i tim, koji od početka sezone, na pet mečeva, nije primio nijedan gol, ni u domaćem prvenstvu, niti u Evropi.

Stanojević priprema određene promene u timu, shodno zahtevima meča, neke odluke je, priznaje, preinačio, i nada se dobrom rezultatu koji će crno-belima dati priliku da za sedam dana, u revanšu u Humskoj "drže i nož i pogaču".

- U dobrom smo momentu pred meč sa Sočijem, iako je ovo novi, veći izazov., Ovoga puta prvo igramo meč u gostima, pa revanš na našem stadionu, uz pravilo gde više ne važi gol na gostujućem terenu i idemo da napravimo dobar rezultat. Da pokušamo da pobedimo, ako ne to, onda da ostanemo u situaciji da odlučujemo u Beogradu o prolasku dalje - kaže Aleksandar Stanojević.

Svi su zdravi, sem Nemanje Jovića i Aleksandra Miljkovića?

- Jesu. Jović će nam mnogo nedostajati, jer sa njim imamo oštrinu u napadu, na svakom meču se nalazi u stoprocentnim prilikama iz kojih ili postigne gol ili asistira.

Da li je žreb za plej-of Lige konferencija zapravo pokazao koliko je teškog rivala Partizan dobio u trećem kolu?

- Tako je, mada je i Dunajska Streda jak rival, a da ne pričamo o Sočiju, koji je član ruske Prmijer lige. Videćete i sami kakav je to stadion, organizacija, cela priča oko kluba i jasno je svima bilo odmah da nam žreb nije bio naklonjen.

NOBOA NAJOPASNIJI IGRAČ

 

Gledali ste, pretpostavljamo Soči, mnogo puta?

- Jesmo. To je tim koji u svakom momentu može da postigne gol, U sastavu im je Kristijan Noboa, izuzetan fudbaler, koga svi znaju iz Zenita, gde je igrao nekoliko godina i ostavio dubok trag. No, pripremili smo se, gledali smo sve mečeve iz tekuće i mnogo iz prethodne sezone. Igraju u sistemu 3-4-3 i teško je, jer takvi timovi imaju širinu, završavaju napad sa dosta fudbalera.

Gledajući minulu sezonu, ruski tim je promenio odbranu, napadača?

- Mevlja i Miladinović su otišli, stigao su Rodigo, Barać i Prohin, koji sada čine poslednju trojku. Rodrigo diriguje, ima najbolji ulazak u igru, promenu strane... Nema šta, imaju kvalitet i to dokazuju iz sedmice u sedmicu.

Hoće li se Partizan prilagođavati Rusima ili će igrati svoju igru?

- Uvek se prilagođavam rivalu, čak i kada igramo sa Voždovcem na svom stadionu, ali za zahtevima u igri i određenim smernicama. Naravno, ako ste pravi onda se prilagodite i nametnete vaš stil u toku meča. Može da se desi da vodite glavnu reč ili, pak, da budete podređeni i od toga često zavisi gotovo sve na terenu.

Koliko Partizanu pred meč sa Sočijem činjenica da pet mečeva od početka sezone nije primio gol "bilduje" samopouzdanje?

- To je mnogo važno kao i to što nam rivali ne stvaraju prilike. Bilo je tako i na pripremama, nastavilo se i tokom takmičarske sezone. Igramo dobru odbranu, ceo tim, i to je ono što je osnov svega. Sa druge strane, napadamo protivnike sa dosta igrača, na različite načine i to je neki naš stil. Nadam se da će doneti rezultat i sutra uveče.

Postoje li dileme u vezi sa sastavom tima pred sutrašnji duel?

- Bilo ih je, otuda smo neke igrače odmarali, neke probali, ali svaki meč vam donese nešto novo. Morate da vodite računa o svakom detalju, jer, recimo, Soči ima izuzetan prekid, tako često postižu golove i na osnovu tih stavki i bitnih informacija koje smno prikupili i gledamo da sastavimo tim. Imao sam neki plan, posle smo nešto menjali i videćemo šta će nam to doneti.

VIŠE VOLIM PUNE TRIBINE, ALI MOŽE I OVAKO

 

U kojoj meri je plus za Partizan što će se igrati pred praznim tribinama?

- Koliko znam, Soči i nema neku fanatičnu publiku da bi nam to bilo opterećenje i da su prisutni. Ipak, volimo svi da igramo pred publikom, veći je motiv, adrenalin je drugačiji, ceo ambijent.

Šta je pozitivan rezultat za Partizan u prvom meču?

- Najbitnije je da se ne izgubi. Uvek kažem da je dobar svaki rezultat koji ti daje mogućnost da budeš na površini u sledećem meču. To se odnosi na takmičenje... Da ne filozofiram previše, najvažnije je da dođemo u situaciju da pred našim navijačima odlučujemo o prolasku u narednu rundu.

Što se prelaznog roka tiče, Partizan nije doveo pojačanje za Soči u polju, ali je angažovao trećeg golaman - Milana Lukača. Menja li to status Nemanje Stevanovića ili Aleksandra Popovića?

- Ne, ništa se ne menja. Popvić i Stevanović brane odlično. Imamo plan da Popović bude golman sa najvećom minutažom, a Stevanović status kao i do sada. Lukač treba da nam donese sigurnost i mirnoću da ako uđemo u problem imamo njega kao ozbiljno rešenje. Jer je branio mnogo mečeva, bio u Partizanu i zna šta znači biti deo kluba. Srećni smo što je tu, mada, u fudbalu nikada ne znate u kom će pravcu neka situacija da se razvije.

Video: Stanojević zabrinut zbog povrede Nemanje Jovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smederevac

    4. avgust 2021 | 18:24

    Gde ti je Suma crni Stanoje -?????

  • odlazite iz partizana

    4. avgust 2021 | 19:27

    Zasto unistavate Sumu ??' momak je ok i najbolji igrac srbije,,,jeste li vi normalni..zvezda bi sa sumom dosetala u ligu sampiona..biser koji bavate u blato..izdajnici i igraci sns a

  • SS

    4. avgust 2021 | 18:27

    Retko antipatičan lik. Ali retko. U porodici ga sigurno ne vole svi. Uz majku možda neka tetka bez dece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA