≫ 

"Balkan je to, navijači koriste oružje": Poljaci iznenađeni što su ih BBB napali bakljama i motkama

Dan posle velikog sukoba huligana Dinama i Legije sabiraju se utisci

  • 12
navijači dinama Foto: MN Press

Žestok sukob više stotina navijača zagrebačkog Dinama i varšavske Legije u Dubravi, u kojem su gostujući huligani bili saterani u beg, "sportska" je tema dana i u Poljskoj. Veče pre današnje prve utakmice trećeg pretkola Lige šampiona, koju od 20 sati na Maksimiru igraju prvaci Hrvatske i Poljske, navijači gostiju došli su u kvart poznat po brojnim navijačima Dinama.

Naravno, bila je to provokacija za pristalice zagrebačkog prvaka koja nije mogla da pođe bez reakcije. Usledio je napad "Bed Blu Bojsa" koji su, kako tvrde, odbranili svoje bunjište.

- Oni su ubrzo naoružani palicama, letvama i bakljama napali goste koji su sedeli u kafiću. Nakon okršaja u ugostiteljskom objektu i oko njega Poljaci su se počeli povlačiti. BBB su goste jurili po glavnoj ulici u Dubravi, a goste je od težih posledica spasio dolazak brojnih policijskih snaga - pišu hrvatski mediji.

Interesantne su reakcije Poljaka, poljskih medija, navijača, dan posle velike tuče. Većina se žali na to što su navijači Dinama bili naoružani, jer su očekivali da će to biti okršaj "na ruke".

- Sukob navijača Dinama i Legije nije bio slučajan. Obe grupe su došle s namerom da se bore. Hrvati su navijače Legije iznenadili brojem, bilo ih je između 150 i 200, a imali su i puno takozvane opreme - štapove, letve, boksere... Policija je brzo reagirala. Nema žrtava - napisao je poznati poljski novinar Sebastijan Stasevski.

Stasevskom i ostalima koji su iznenađeni što su Dinamovci napali naoružani "do zuba", brzo je stiglo objašnjenje jednog poljskog tviteraša očito upućenog u prirodu balkanskog fudbalskog huligana.

- Ovo je Balkan i to što nose navijači Dinama tamo je deo standardne opreme. Setite se kada je Leh igrao sa Sarajevom, njegovi navijači nisu ih dočekali palicama, nego noževima i mačetama.

Uvertira je bila žestoka, videćemo šta nosi večerašnji duel, a šta revanš u Poljskoj gde će navijači Legije imati priliku da uzvrate gostoprimstvo Zagrepčanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    4. avgust 2021 | 17:54

    Ovo je Balkan, regija kukavica i nabedjenih frajera, nista na ruke, na ferku, vec samo stangla, kamen, kajis, baklja, gadjanje i sve na kvarno.

  • Milovan

    4. avgust 2021 | 18:15

    Od kada je svijeta i vijeka navijači u tučama koriste sve što dohvate ... Ovi Poljaci treniraju mma, gutaju steroide, onda u ring i tuci se, zna se šta je huligan, on udara letvom, pepeljarom, flašom, kaišem, bokserom ... Ne znam šta njima nije jasno ...

  • 1970ANTI

    4. avgust 2021 | 18:05

    Još neko na Balkanu koristi oružje u tučama navijača iste boje ista vera oni su p.... sa severa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA