≫ 

Partizanov tim za Soči: Promena u veznom redu, Stanojevićeve slatke muke na krilu

Crno-beli dočekuju okršaj sa Rusima sa punosamopouzdanja i željom da nastave niz nepobedivosti

  • 34
FK Partizan, sastav igrača Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Partizan je spreman za najteži test, ne samo u dosadašnjem delu kvalifikacija za Ligu konferencija, već u svim mečevima otkako se ekipa okupila početkom juna, računajući i kontrolne i takmičarske utakmice. Soči, sa kojim će crno-beli sutra od 18.00 časova (Arena sport, RTS) odmeriti snage biće ne samo rival u trećem kolu kvalifikacija, već pravi ispit zrelosti za tim Aleksandra Stanojevića, koji od početka sezone ne zna za poraz, niti primljeni gol i koji odmeravanje snaga sa ruskim premijerligašem dočekuje sa puno samopouzdanja, pre svega željom da se u Beograd vrati neokrnjen.

U odnosu na minule mečeve, Stanojević je za Soči lišen pomoći dvojice standardnih igrača - Nemanje Jovića i Aleksandra Miljkovića, ali s obzirom na činjenicu u kakvoj se formi crno-beli nalaze, reklo bi se da nije imao previše problema da odmeni pomeuti dvojac, već samo slatke muke da uklopi u tim ono što želi.

Olakšavajuća oolnost mu je svakako činenjeica da u poslednjoj liniji tima, gde su treneri obično najosetljiviji, za razliuku od Dunajske Strede, ovoga puta ima klasičnog desnog beka - Marka Živkovića.

Time je praktično kompletiran "pazl" odbrane koja će, pretpostavlja se, izneti najveći teret sezone, a u čijem sastavu se nalaze golman Aleksandar Popović, pomenuti Živković na uz desnu aut-liniju, Igor Vujačić i Siniša Saničanin (odmoren protiv Voždovca) kao par centralnih defanzivaca, odnosno Slobodan Urošević na poziciji levog beka.

Prva ozbiljnija promena u odnosu na Slovake minule sedmice se dogodila na poziciji zadnjeg veznog. Saša Zdjelar nije bio upitan, jer je podneo najveći teret i odgovornost u momentima kada je Streda napala kako bi se spasla, dok će se Miloš Jojić zbog suprotniog utiska preseliti na klupu, a prednost će dobiti Aleksandar Šćekić.

Crnogorski reprezentativac je imao i povratničku "generalku" protiv Voždovca, u kojoj je, u svom stilu, anastezirao rivala do tačke neprepoznatljivost, uz to se upisao u strelce i praktično nametnuo Stanojeviću kao rešenje uz Zdjelara.

Rekosmo već da struka ne računa na Jovića, koji bi zbog svoje, kako je Stanijević rekao "oštrine" u napadu, sigurno bio prvi izbor na levom krilu, ali je njegov izostanak treneru doneo "muke", jer koga kod je minulog vikenda poslao na teren - igrao je kao u transu.

Ako pretpostavimo da će se u sastav, na desno krilo vratiti Lazar Marković, koga je trener takođe odmarao zarad meča sa Rusima, onda će na suprotnoj strani "valcer za jednu stolicu" odigrati Filip Holender - strelac i asistent protiv "zmajeva" i Danilo Pantić, čiji je ulazak sa klupe, sjajna rola i gol iz slobodnog udarca za TV špice, verovatno doveo Stanojevića "u problem".

Za nijansu je realnije da Pantić ima malu prednost, no, nije isključeno, da meč počnu i Pantić i Holender, a da Marković sačeka priliku sa klupe, pošto je i sam šef stručnog štaba priznao da je imao jedan plan, pa ga je menjao posle prvenstvene utakmice.

Preostale dve pozicije, čini se, nisu upitne. Mesto organizatora igre "čeka" Bibrasa Natha, jer Izraelac na početku sezone pokazuje da fudbal nisu samo brzo trčanje i dobri rezultati na "mašinama", već zapravo stvar inteligencije, pa pored golova "isporučuje" asistencije kao na traci, dok Rikardo Gomeš sve to obilato koristi i iz meča u meč potvrđuje status velikog pojačanja.

Video: Stanojević zabrinut zbog povrede Nemanje Jovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA