≫ 

"Rusija je moja druga kuća, poseban je osećaj vratiti se ovde": Natho želi samo jedno u Sočiju

Izraelac je osam godina svoje kariejre proveo u Rusiji

  • 0
bibras natho

Foto: youtube/fk partizan beograd

Partizanov majstor Bibras Natho (33) nije samo došao u Rusiju, vratio joj se, i oseća se sjajno zbog toga. Fudbaler koji je gro svoje karijere proveo u najprostranijoj državi na svetu, u Rubinu i CSKA, sada će sa crno-belima pokušati da eliminiše Soči, a dan pre  prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija biranim rečima je pričao o svojoj "drugoj kući".

Upravo je prvo pitanje novinara za Natha bilo "kakav je osećaj što se vratio u Rusiju".

- Naravno da je poseban osećaj vratiti se u Rusiju gde sam proveo osam godina moje karijere. Osećam je kao svoju drugu kuću, ali sutra želim sa mojim timom da pobedim ovde. To su moja očekivanja i tome se nadam.

Natho je rekao da nije od brojnih prijatelja iz Rusije koje ima, od igrača iz tamošnjih klubova, tražio informacije o igri Sočija. To je prepustio stručnom štabu.

- Naravno da imam nekoliko prijatelja protiv kojih igram sutra, i znam ovaj klub, ali naš štab je odradio posao da nas pripremi za meč, i bićemo spremni za sutra.

Partizanu će najveća opasnost da preti od Ekvadorca Kristijana Noboe, još jednog legionara koji se, kao i Natho, odomaćio u Rusiji.

Za Natha je drugovanje sa Ekvadorcem, kako kaže, nešto najlepše što ima u životu.

- Sa Kristijanom sam igrao četiri godine u Kazanju, proveli smo mnogo vremena zajedno. Naše porodice, naše supruge su se družile. Naravno, on je moj veliki prijatelj, želim mu sve najbolje, ali ne i sutra. Nisam ranije bio u Sočiju, mali moja porodica jeste, meni je ovde prvi put. Možemo videti da je ovo vrlo lep grad, stadion je neverovatan, klub je bio odličan prošle sezone, ali kao što sam već rekao, ovde smo došli samo sa jednim ciljem.

Stadion u Sočiju će biti prazan, kakva je situacija u Srbiji i da li se mogu i ruski navijači očekivati u Beogradu, glasilo je naredno pitanej za Izraelca.

- Situacija se menja iz nedelje u nedelju, ne znamo šta se miože desiti za nedelju dana... Mi igrači volimo da igramo uz navijače, mnogo nam je bitno da ih imamo uz sebe na svom terenu, sa njima smo jači 20 posto. Kad je stadion pun, možemo praviti velikie stvari.

Šta mislite o ligi konferencija?

- Ovo je prva sezona takmičenja, niko sa siguršnošću ne zna šta se može desiti, sve je novo, dobro je jer se ukršta dosta klubova, videćemo šta donosi i šta smo novo saznali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA