≫ 

Grozota na Maksimiru: Dinamovci u 26. minutu istakli transparent za 26. godišnjicu Oluje!

Hrvatska slavi genocid i na stadionu danas

  • 70
stadion maksimir Foto: MN Press

Hrvatska država danas, kao i svake godine na ovaj dan, čini se svaki put sve jače i još ponosnije, slavi genocidnu akciju "Oluja" kojom je sa svojih ognjišta pre 26 godina proterano 250.000 Srba, a hiljade ubijeno.

Dok Srbija obeležava najtužniji dan sećanjem na žrtve i pogrom svog naroda, širom Hrvatske se slavi.

Svečarski je bilo i na "Maksimiru", očekivano, gde su igrali Dinamo i Legija meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona pre 5.000 navijača, koji su svi kao jedan pozdravili parolu "Bed Blu Bojsa" posvećenu akciji "Oluja".

- Hrvatska gardo, pobjedu slutim, umjesto plača pjevamo pjesmu... - pisalo je na transparentu koji su razvli navijači Dinama. Reč je o stihovima iz pesme ratnih 90-ih ''Kreni gardo'', koju je otpevao Ivo Fabijan.

Oduševljen ambijentom na "Maksimiru" bio je i autor tekstualnog prenosa utakmice.

Bravo za navijače Dinama. U 26. minuti svi su se digli i zajedno zapljeskali u čast 26. obljetnije vojno-redarstvene akcije "Oluja"! - pisalo je u tekstualnom prenosu utakmice sa "Maksimira".

Dan pred utakmicu, najvatreniji navijači Dinama su preko svojih društevnih mreža pozvali sve navijače, sve tribine, odnosno, one koje su u funkciji, da u 26. minutu svi ustanu i tim činom odaju počast samoj akciji, njenim herojima i žrtvama zbog, kako navode, velikog značaja koji su imali za stvaranje samostalne i suverene domovine Hrvatske i time čestitaju Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Podsetimo, navijači Dinama su se veče pre utakmice sukobili sa ultrasima Legije koji su pre tuče zauzeli kvart koje je poznato kao najveće "leglo" Bed Blu Bojsa.

Naknadno se saznalo da se u Zagrebu našla podgrupa Legijinih navijača zvana "Teddy Boys '95", ekstremno radikalna, desno orijentisana i na glasu kao najžešća u Poljskoj. Sreća pa je policija stigla vrlo brzo te su izbegnute gore posledice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA