≫ 

Puče bomba na Ostrvu, Griliš je novi rekorder engleskog fudbala, Siti ga platio 117 miliona evra!

Kapiten Aston Vile bi već mogao biti na raspolaganju Gvardioli za meč Superkupa u subotu

  • 0
Džek Griliš Foto: AP/Tanjug

Sve smo bliži najvećem transferu engleskog fudbala u istoriji, bukvalno je pitanje dana, ili čak i sata, kada će Mančester siti i Aston Vila obnarodovati transfer Džeka Griliša (25) u tabor prvaka Engleske.

Ostrvski mediji, koji nedeljama i pišu o ovom transferu, u sredu uveče bruje o tome da je posao završen, da su dve strane dogovorile sve detalje, čak se nagoveštava da bi Griliš mogao biti na raspolaganju Pepu Gvardioli za subotnji meč Komjuniti šilda sa Lesterom.

Ako je tako, posao se definitivno privodi kraju, posao veka za engleski fudbal, jer ukoliko se realizuje biće to najveći transfer u engleskom fudbalu ikada - vredan 100 miliona funti (117 miliona evra).

Rekord i dalje drži Mančester junajted koji je svojevremeno Pola Pogbu platio Juventusu 89 miliona funti.

Griliš je čitavu svoju karijeru proveo u Aston Vili čiji je i veliki fan, bio je deo reprezentacije Engleske na minulom Euru, imao je status rezerve, ali je svaki njegov ulazak u igru pravio razliku na terenu. Nesumnjivo da je u pitanju igrač visokog kvaliteta, kreativac kakvih je malo u Engleskoj, ali da baš vredi 100 miliona, to je možda, za mnoge, diskutabilno.

No, Siti nije žalio pare, odgvoorio je na zahteve Vile koja će, kako stvari stoje, "debelo" profitirati na prodaji svog najboljeg igrača.

Vredi reći i to da je u istoriji fudbala samo osam igrača plaćeno preko 100 miliona evra, u toj grupi uskoro će biti i Griliš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA