≫ 

Poraz hrabre Voše u Novom Sadu: Lale pogodile stativu, pa primile naivan gol!

LASK nosi 1:0 za Austriju i jednom nogom su u plej-ofu

  • 10
FK Vojvodina

Foto: MN Press

Iako to nisu zaslužili gledajući dešavanja na terenu, fudbaleri Vojvodine doživeli su poraz od LASK-a na Karađorđu u okviru prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija - 1:0 (0:0)

Jeste LASK za nijansu bio bolji, u Novi Sad su stigli i kao favoriti, ali Voša je u najmanju ruku zaslužila da sa nerešenim rezultatom putuje na revanš za sedam dana.

Jedini gol na meču postigao je Mihorl u 70. minutu, posle sjajnog udarca sa ivice kaznenog prostora - i to u trenucima kada je Voša bila agilnija. Međutim, loša odbrana Veljka Simića, koji je trebalo više da izađe u blok, koštala je domaći tim primljenog gola.

Samo deset minuta ranije, situacija je i te kako mogla da bude drugačija. Bila je to odlična polukontra Voše, lopta je došla do Čovića koji je sa 20 i kusur metara zadrmao stativu Šlagera.

Mogla je Vojvdina možda da se vrati u igru i nakon primljenog gola, kada je Kabić povukao loptu i sa 20 metara šutirao direktno u Šlagera.

To su bile i jedine intervencije golmana LASK-a, dok je Simić s druge strane bio uposleniji. Pogotovo u prvom poluvremenu gde je već u 2. minutu imao sreće. Gosti su imali korner posle kog je Filipović tukao tik iznad prečke.

Mrkaić je u 14. propustio šansu da matira Šlagera (nije zahvatio jednu loptu), da bi Simić u 13, 17. i 33. minutu spašavao svoj tim. U tom 70. minutu nije mogao i Vošu u revanšu očekuje težak posao. Vredi pomenuti i to da je Luka Cucin u 90. minutu dobio direktan crveni karton zbog faula nad Balićem.

Podsetimo, pobednik ovog dvomeča igraće sa poraženim iz duela Lige Evrope između Galatasaraja i Sent Džonstona.

FK VOJVODINA - FK LASK 0:1 (0:0)

(Mihorl 70)

Vojvodina: Simić, Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak, Busnić, Topić, Čović, Novevski (Zukić 68), Simić, Mrkaić (Kabić 46)

LASK: Šlager, Janis (Marešić 73), Vajzinger, Filipović, Rener, Pocman (Fleker 46), Grgić, Mihorl, Karamoko (Balić 62), Goiginger, Šmit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA