Najbolji srpski VAR sudija napušta Superligu: Đurđević se "seli" kod Mažića

Dalibor Đurđević će biti VAR šef na Kipru

  • 17
Dalibor Đurđević Foto: Privatna arhiva

Pod naslovom “Velika opklada trojice Srba”, kiparski mediji nedavno su najavili pokušaj izlečenja najveće rane tamošnjeg fudbala - suđenja! I upravo zbog toga su odlučili da to izlečenje povere najboljim srpskim deliocima pravde u istoriji.

Pokušavali su Kiprani jos od 2012. godine, kada su doveli strance na visoke pozicije u Sudijskoj organizaciji, da se izvuku iz problema, uspeli su da se pomere sa “mrtve tačke”, ali je činjenica da ni sa uvođenjem VAR- a nisu dobili željeni efekat kom su se nadali.

Dolazak Milorada Mažića na mesto šefa sudija prošle sezone bio je pravi potez FS Kipra, ali je i najbolji srpski sudija u istoriji shvatio da su mu za konačan cilj, odnosno da ispuni ono što se od njega traži, potrebna pojačanja.

Zato je Mažić na Kipar doveo Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića, svoja dva najbliža saradnika sa kojima je i postigao svetsku slavu, a koji će prema pisanju kiparskih medija preuzeti važne uloge u edukaciji tamošnjih sudija.

Ristić će biti trener pomoćnih sudija, a Đurđević, koji je trenutno naš najbolji VAR sudija, biće šef VAR obuke kiparskih sudija. A prema saznanjima Telegrafa, Ristić će povremeno ići na Kipar, dok je srpski fudbal i definitivno izgubio Đurđevića koji napušta Superligu.

Milorad Mažić, Dalibor Đurđević Foto: Privatna arhiva

Ideja Kiprana jeste da dobije mlade i sposobne sudije koji će se afirmisati na terenu, a mediji u pomenutoj zemlji su ubeđeni da će Srbi promeniti nivo tamošnje arbitraže.

- Ključ najpre leži u njihovom sopstvenom izboru, kao i u načinu ophođenja prema kiparskim sudijama. Osim toga, radi se o pravilnoj proceni mladih ljudi koji su i te kako napredovali kroz svoje karijere. A istovremeno upravljaju iskusnim sudijama na takva način da ne “izgore” - pišu mediji na Kipru o srpskim sudijama za koje su ubeđeni da ce im promeniti arbitražu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    11. avgust 2021 | 15:15

    Nas najbolji VAR sudija, koji je poneo tu titulu od pre mesec dana od kad je krenula liga 😂

  • Marko

    11. avgust 2021 | 15:21

    Naredili mu da zmuri na propuste kad igra mezimica

  • Rici77

    11. avgust 2021 | 15:54

    Kad su ga skinuli sa utakmice zvezda napredak. A i videlo se zbog čega, nema poštenja a zato zvezda tako prodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA