≫ 

Madona drži rekord, otvaranje zasenila postavljena bomba: Uđite na stadion na kom Čuka juri istoriju

Tele 2 Arena stara je tek osam godina, a pored fudbala najčešće se koristi za muzičke spektakle

  • 0

Fudbaleri Čukaričkog odradili su poslednji trening pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija protiv Hamarbija i tako “osetili” travu, doduše veštačku, na kojoj će u četvrtak od 18.45 minuta tražiti istorijski plasman u plej-of.

Jesu Brđani i u Beogradu trenirali na popularnom veštaku, na stadionu BASK-a, ali je činjenica da je teren na Tele 2 Areni totalno drugačiji, brži. Pre svega zbog toga što ga dobro isprskaju vodom i tako dobiju tu bržu i težu podlogu za goste.

Što se tiče same Tele 2 Arene, u pitanju je stadion koji je izgrađen 2013. godine i na kom svoje mečeve igraju Hamarbi i Đurgarden. Multifunkcionalno je zdanje i u zavisnosti od događaja varira mu kapacitet. Gledajući fudbal, tribine mogu da prime između 30 i 35 hiljada.

Zanimljivo, otvaranje stadiona ostaće upamćeno i po eksplozivnoj napravi koja je nađena ispred njega, pred jedan egzibicioni meč veterana Đurgardena 27. juna 2013. Barem su tako mediji u Švedskoj pisali, navodeći da je nađena kutija na kojoj je pisalo “bomba”.

Video: Spektakularan pogled na stadion u Stokholmu: Ovde Čuka traži prolaz u plej-of Konferencijske lige

Taj duel je otkazan, a 20 i kusur dana kasnije Hamarbi je dočekao Ergrite (0:0) i postavio tada novi rekord po broju navijača u tamošnjoj ligi - 29.175. Narednog dana, oko 2.000 navijača manje gledalo je i prvi meč Đurgardena na Tele 2 Areni.

Trenutni rekord pomenutog stadiona stoji od 2016. godine, kada je Hamarbi igrao protiv Estersunda - 31. 756. Što se tiče ostalih događaja, koncert Madone je bez premca najposećeniji sa 40.557, dok su iza nastupi Ajron Mejdena i Avićija pred 40.000 ljudi. Na njemu su pevali i Roling Stounsi, Adel, Rijana, Džastin Biber, Selin Dion…

Takođe, na Tele 2 Areni se igraju hokejaški mečevi, američki fudbal, a gledali smo čak i UFC spektakl između Gustafsona i Džonsona.

Video: Janković uradio sve, Dociću ostalo samo da pogodi mrežu: Čukarički ima 3:1 protiv Hamarbija

(Od izveštača Telegrafa iz Švedske, Marija Marića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA