≫ 

Dijego Košta se konačno vratio kući, suđeno mu je da nastupa za klubove pod imenom Atletiko

Sa Mineirom je potpisao jednoipogodišnji ugovor

  • 0
Dijego Košta Printskrin: Twitter

Izgleda da je Dijegu Košti "suđeno" da nastupa za ekipe pod nazivom Atletiko. Nakon ukupno osam godina koje je proveo kao igrač tima iz Madrida, konačno se preselio na južnoamerički kontinent, pošto će danas sa Mineirom potpisati jednoipogodišnji ugovor nakon uspešno obavljenih lekarskih pregleda.

Dobro je poznato da je on već više od pola godine bio bez kluba, pošto je krajem 2020. godine raskinuo ugovor sa Madriđanima. Tamo je definitivno i ostavio najdublji trag kada je reč o nastupima na Starom kontinentu.

Tokom prethodnih sedam meseci veliki broj klubova je želeo da ga dovede u svoje redove, uprkos njegovom epitetu "nevaljalca", a između ostalog tu je bila i ekipa Bolonje, koju predvodi Siniša Mihajlović. Međutim, Dijego se odlučio na novu avanturu i vratio se u zemlju u kojoj je rođen pre 33 godine.

Njegov put kroz karijeru bio je turbulentan. Krenuo je iz Brage, odakle je otišao na pozajmicu u Penafijel. Potom je usledio prvi mandat u Atletiko Madridu, koji ga je "slao" u Bragu, Seltu i Albasete. Jednu godinu proveo je na ugovoru u Valjadolidu, pre nego što su Jorgandžije ponovo rešile da ga dovedu uz kratku pozjamicu u Valjekanu tokom 2012. godine.

Nakon toga, tri godine "bivstovao" je u Čelsiju, vratio se u Atletiko Madrid i konačno dospeo u Južnu Ameriku. Nije još poznato kolika će mu biti plata u južnoameričkom klubu.

Nova era Barselone, era bez Lea Mesija, počinje večeras (20.00) kada na Nou Kampu gostuje Real Sosijedad. Kvota na keca je 1,80, dvojka je 4,60, a kombinazzija 1&3+ 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Sosijedad.

Video: Golčina s pola terena u Kruševcu: Dugo nije viđena majstorija kao Marjanovićeva u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA