"Klužu je bolje da izgubi od Zvezde": Rumunski mediji savetuju šampionu da "ne zapinje" na Marakani

Po njihovom mišljenju bolje je igrati Ligu konferencija, nego Ligu Evrope ove sezone...

  • 40
Kluz, Rumunija Printskrin: Youtube / Telekom sport Romania

Rumunski mediji sa velikom pažnjom dočekuju sutrašnji okršaj između Crvene zvezde i Kluža u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Tiražni "GSP" objavio je tekst pod naslovom "Paradoks Lige konferencija - Klužu je bolje da ispadne od Zvezde", u kome je objasnio zašto je za rumunski fudbal mnogo bolje da njihov šampion ove godine igra trećerazredno evropsko takmičenje umesto Lige Evrope.

U tom tekstu opisana je detaljno situacija iz perspektive šampiona Rumunije, koji bi u slučaju pobede nad Zvezdom bio u četvrtom šeširu u grupnoj fazi Lige Evrope, čime bi imao minimalne šanse da osvaja bodove za koeficijent Rumunije i zarađuje premije za pobede i remije.

Plasman u grupnu fazu Lige konferencija bi, s druge strane, doneo Klužu znatno lakše protivnike, samim tim i bolju priliku za popravljanje nacionalnog koeficijenta i dodatnu zaradu. Samim tim Kluž bi mogao sebi da obezbedi i poziciju nosioca u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone u trećem kolu, tvrde rumunski novinari.

Oni smatraju da bi Kluž bolje prošao kada bi igrao u Ligi konferencija protiv Flore, Linkolna, Nefčija ili Žalgirisa, nego protiv Napolija, Ajntrahta ili  Vest Hema u Ligi Evrope, posebno kada razlika u nagradi za plasman u grupnu fazu u oba takmičenja iznosi manje od 700.000 evra, dok su premije za pobede i remije u grupama skoro identične.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 656

    16. avgust 2021 | 18:19

    Ne može Kluž dovoljno da ne zapinje koliko Zvezda može loše da odigra. Sa igrom kao protiv Šerifa izgubili bi i od taksista sa autokomande.

  • Filip

    16. avgust 2021 | 17:33

    Ovo Terza smislio da opravda ksd nas izbace rumuni, cist probni balon!ostavke!!!

  • Deki

    16. avgust 2021 | 16:57

    Haha, mangupi jedni!! Mislite da će zvezda da nasedne na te provokacije! Sad nećete da izgubite sve i da hoćete. Proradice srpski inat!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA