Zvezda saznala potencijalne protivnike u Ligi Evrope: Vreba i Dinamo, crveno-beli u drugom šeširu

Iako lista timova nije u potpunosti kompletirana, deluje da je pred beogradskom ekipom izazovna jesen, ukoliko potvrde pobedu u revanšu protiv Kluža

  • 4
FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

Pobedom protiv rumunskog Kluža (4:0) u Beogradu, Crvena zvezda došla je na samo korak do plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Iako se još ne zna ko će tačno naći svoje mesto u ovom takmičenju, crveno-beli već mogu da "planiraju" pojedine protivnike na jesen.

Ekipa Dejana Stankovića će se gotovo izvesno naći u drugom šeširu na žrebu sa koeficijentom od 32.500 bodova. To faktički znači da bi prema sadašnjem stanju stvari izbegli porugalsku Bragu, škotski Seltik i Rendžers, nemački Ajntraht iz Frankfurt, engleski Lester, rusku Lokomotivu i belgijski Genk.

U prvom šeširu ih čekaju jako teški rivali poput Olimpika iz Liona, Napolija, Bajera iz Leverkuzena, Dinama iz Zagreba, Lacija, Slavije iz Praga, Olimpijakosa i Monaka. Jasno je da će biti jako teško izaći na kraj sa bilo kim ko dođe iz ovog sastava ekipa.

Ni u trećem šeširu se neće naći neki iole "slabiji" timovi. Biće tu holandski PSV iz Ajndhovena, koji će biti jedan od timova za izbegavanje uz Olimpik iz Marselja, Vest Hem, Real Sosijedad, Betis i Fenerbahče. Sigurno će u Beogradu priželjkivati švedski Malme ili eventualni "bratski" okršaj sa Spartakom iz Moskve.

U četvrtom šeširu se takođe kriju potencijalne mine, ali i timovi sa kojima bi Zvezda vrlo lako mogla da izađe na kraj. Možda i najveća imena su Sparta iz Praga, Galatasaraj i Ferencvaroš, dok bi sa Rapidom iz Beča, Midtjilandom, Antverpenom, Šturmom iz Graca i Brendbijem, crveno-beli imali znatno veće šanse za pobedu.

Podsetimo, od ove sezone prve ekipe osiguraće plasman u nokaut fazu takmičenja u Ligi Evrope, dok će ona koja završi na trećem mestu biti "prebačena" u Ligu konferencija, gde će se boriti na proleće. To znači da je Zvezdi dovoljno samo da ne bude poslednja, kako bi izborila još utakmica u evropskim takmičenjima i tako dodatno popravila klupski i nacionalni koeficijent.

Video: Ćute, rade, trpe, ginu jedan za drugog: Deki Stanković ponosan na igrače posle pobede nad Klužom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    18. avgust 2021 | 12:04

    Svi već ubacili Dinamo u prvi šešir kao sigurnog učesnika,a nismo svesni da ce u Zagrebu Šerifu uvaliti pet komada.

  • Ja

    18. avgust 2021 | 12:05

    Ako izvučemo Spartak, dolazim na stadion sigurno. Biće pravi derbi. Samo što će Sobolev da nam metne barem dva... 😁

  • Pa

    18. avgust 2021 | 10:58

    Onda je najbolje odustati 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA