Kuman oštro po mladoj zvezdi Barselone: "Ima 18 godina, a najvažnija stvar u životu mu je novac"

Pedri i Ilaj Moriba su bili projektovani za budućnost kluba, ali...

  • 4
Ilaiš Moriba, FK Barselona Foto

Trener fudbalera Barselone, Ronald Kuman održao je konferenciju za novinare pred meč sa Atletik Bilbaom gde je govorio o mnogim stvarima u klubu, ali najviše pažnje je privukao njegov odgovor na pitanje o Ilaju Moribi, talentovanom produktu "La Masije" koji ne želi da produži ugovor sa Barselonom.

Ilaj Moriba zadaje ogromne glavobolje čelnicima katalonskog kluba, on ne želi da produži ugovor koji će isteći naredne godine na leto. Iako ima 18 godina, Moriba je prethodne sezone odigrao 14 utakmica, na kojima je postigao jedan gol i tri puta je asistirao saigračima.

Jedan od novinara je upitao Kumana o statusu Moribe, a ovaj je bio iskren do koske.

- Pričao sam sa Ilajom pre dve ili tri nedelje, više kao čovek nego kao trener Barselone. Njegova situacija je užasna zato što ima 18 godine, mlad je, dobio je mogućnost da igra u prvom timu i on je budućnost ovog kluba. A šta on uradi? Odluči da neće da igra i da nije sa nama. Znam šta klub želi da ponudi igraču, nude mu budućnost. Moj savet mu je da novac nije najbitnija stvar, mnogo bitnije je da igra fudbal. Međutim, on je odlučio drugačije. Razočaran sam jer mnogo više verujem u fudbal nego u novac, igraču od 18 godina, novac ne sme da bude najvažnija stvar u životu.

Mladi fudbaler nije bio u protokolu za utakmicu prvog kola protiv Real Sosijedada.

Prema specijalizovanom sajtu za fudbalere, "Transfermarketu", Ilajova vrednost je procenjena na 25 miliona evra.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PANE

    20. avgust 2021 | 14:05

    U cemu si ti bolji, Dok te Barsa pozvala, doletio si odmah, naravno zbog vece love. Svako mora cenit sebe pa tako i ovaj mladi fudbaler.

  • Sve

    20. avgust 2021 | 15:45

    Danas i ceni samo lova i lova i mnogo love??!! Jer kad imaš love imaš i Love❤❤❤!!!!!Kako su ljudi licemeri !!!

  • Real

    20. avgust 2021 | 17:42

    Ocekujem da skauti Dortmunda krenu u napad po ovog mladog fudbalera.A posle da potpise ugovor sa Riolom kao menadzerom.Ako je stvarno talentovan ceka ga odlicna karijera.A ovi drugi fudbaleri koji komentarisu kao,samo ga lova zanima.Pa zar svi fudbaleri danas ne trce samo za lovom i vecim ugovorima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA