≫ 

Zvezda se uspavala, pa posle evrogola Krstičića pregazila Krstajićev TSC na Marakani

Crveno-beli savladali dosadašnjeg lidera Superlige sa 3:1

FK Crvena zvezda - FK TSC Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu TSC-a sa 3:1 u utakmici 6. kola Superlige.

Pred nešto više od 8.000 gledalaca na Marakani gosti su poveli preko Đure Zeca, ali su crveno-beli potpuno preokrenuli rezultat zahvaljujući golovima Krstičića, Kataija i Bena.

Opet je trener crveno-belih Dejan Stanković kombinovao sastav, ostavio na klupi Kataija i Kangu, pružio priliku Milanu Pavkovu od starta koji se nije proslavio. Nekoliko dobrih prilika imao je heroj pobede crveno-belih protiv Kluža, ali je opet ispoljio staru boljku da nema kontinuitet kada su golovi u pitanju.

Posle nekoliko opasnih udaraca crveno-belih ka golu Filipovića, gosti su poveli u 25. minutu kada je Đuro Zec pobegao odbrani Zvezde. Sjajno je pobegao Dragoviću i Pankovu, potom polomio Erakovića i rutinski pogodio mrežu za šokantnih 0:1.

Međutim, malo nakon što su igrači opet krenuli sa centra, Zvezdina publika je videla spektakl. Gajić je odložio loptu za Krstičića, a vezista crveno-belih lepim volejom sa oko 16 metara malo iskosa poravnao na 1:1. Sjajno je nekadašnji vezista OFK Beograda zahvatio loptu i pogotkom razmrdao svoje uspavane saigrače.

Zvezda je pokušala da preokrene rezultat do pauze, ali pokušaji Pavkova i Dragovića nisu urodili plodom.

Drugo poluvreme kasnilo je dobrih 5-6 minuta, a Dejan Stanković je izvršio dve izmene. Katai i Rodić su momentalno uneli živost u igru u napadu, a samo šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da Zvezda povede.

Gajić je sjajno odložio loptu za Kataija, a Zvezdin plejmejker preciznim udarcem doneo vođstvo svom timu od 2:1 u 51. minutu.

Nastavila je Zvezda sa ogromnim pritiskom, TSC je tek povremeno prelazio centar i pretio Borjanu uglavnom iz daljine, a utakmica je rešena u 78. minutu. Pogrešio je golman gostiju Filipović, loše ispucao loptu pravo u noge Kataiju koji se prošetao po levoj strani i poslužio Bena za konačnih 3:1.

Zvezda se ovom pobedom izjednačila sa TSC-om na vrhu Superlige (uz meč manje) i napravila sjajnu atmosferu pred revanš u Klužu koji je očekuje sredinom nedelje.

Ekipa iz Bačke Topole poražena je na najvećem srpskom stadionu četvrti put uzastopno.

Zvezda - TSC 3:1 (1:1)

Strelci: Krstičić 29, Katai 51, Ben 78 - Zec 25

Stadion: Rajko Mitić.

Gledalaca: 8.500.

Sudija: Milan Mitić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Pankov (od 46. Rodić), Dragović, Eraković - Sanogo (od 81. Petrović), Krstičić (od 58. Krstičić) - Ben, Nikolić (od 46. Katai), Ivanić (od 71. Srnić) - Pavkov.

TSC (4-2-3-1): Filipović - Stojković (od 61. Vukić), Varga, Leandro, Petrović - Tomanović, Banjac, Zec, Đakovac (od 87. Bočkaj), Antonić - Stanojlović (od 61. Krstić).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Napeta situacija za Metalac: Ričard Odada na ivici da dobije crveni karton

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    21. avgust 2021 | 21:04

    A Hrvati zanemeli, džaba se ponadali 😁😂🇭🇷🏁

  • PRAVI DELIJA

    21. avgust 2021 | 21:09

    BRAVO ZA STANKOVICA, NAPOKON IGRA KOJA KRASI ZVEZDU I STO PRAVI DELIJE I OCEKUJU. STANKOVICU NE KUKAJ I DRUGI PRAVI KLUBOVI IGRAJU SREDA NEDELJA, NE UBACUJ NAM ONE KOSKE POPUT KRSTOVICA, DELIJE TO VIDE, OSTAVITE SMICALICE I MENADJERE.SAMO CENIMO KADA MELJETE PROTIVNIKE I SRCA NAM PUNA. BRAVO ŠAMPIONI.

  • poy

    21. avgust 2021 | 21:18

    Mile i ostali nesrecni glodari na aparatima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA