≫ 

Amerikanci se zafrkavaju sa fudbalom, organizovali "Ol star" takmičenje i izgubili od Meksikanaca

Ovako nešto se može videti samo tokom NBA "Ol-star" vikenda

  • 0

Amerikanci nisu baš zagrejani za fudbal, odnosno kako ga oni nazivaju "soker". Zbog toga, žele da unaprede ovaj sport i dostignu nove razmere zabave u njemu, idealnu priliku za to vide u "Ol star" vikendu, istoj stvari koja godinama privlači mnoge gledaoce u košarkaškoj NBA ligi. Ovoga puta, Los Anđeles je dočekao "zvezde" MLS-a, koje su se takmičile u veštinama protiv "zvezda" iz Lige MX (Meksička liga). Meksikanci su na kraju uspeli da slave u poslednjim sekundama.

Trenutno najveća imena iz ove dve lige (MLS i Meksiko) su se okupile i započele takmičenje "veština". Na jednoj strani bili su Nani, nekadašnja zvezda Mančester junajteda, Raul Ruidiaz, Rikardo Pepi, Rodolfo Pizaro, Diego Rosi, Lukas Zelarajn, Andre Blejk i Met Tarner.

S druge strane, ekipu iz meksičke lige činili su Aleksis Kanelo, Rodrigo Funes Mori, Orbelin Pineda, Džonatan Rodrigez, Rubens Sambueza, Diego Valdes, Alfredo Talavera i Nahuel Guzman, dok im je trener bio legendarni Horhe Kampos.

Samo takmičenje se sastojalo iz pet disciplina - šutiranje, volej izazov, dodavanja, prijem lopte i za kraj, pogađanje prečke.

U prvoj disciplini, koja jedno stavno nosi naziv "Šutiranje", igrači su odigravali kratku akciju i onda bi jedan od fudbalera šutirao s bele tačke u mete koje su se nalazile na golu. Pobedu u ovome su odneli fudbaleri iz MLS-a.

MLS, Ol star Printskrin: Youtube / Major League Soccer

Druga disciplina je pokazala i ko ima "mekšu nogu", ovoga puta to su bili fudbaleri iz Meksika, koji su u poslednjim sekundama uspeli da stignu do pobede i izjednačenja rezultata na 1:1.

MLS, Ol star Printskrin: Youtube / Major League Soccer

Ništa manje tenzije nije bilo ni u trećoj disciplini, gde su fudbaleri moraju iz volej udarca da savladaju jednog od protivničkih golmana. Mlada zvezda američkog fudbala, Rikardo Pepi, postigao je skoro svaki od golova, te je na taj način svom timu doneo ubedljivu pobedu i novo vođstvo od 2:1.

MLS, Ol star Printskrin: Youtube / Major League Soccer

To je bila i meč lopta za MLS tim, ali su Meksikanci uzvratili i odneli pobedu u četvrtoj igri, gde su pokazali da imaju bolji pregled igre i lakše pronalaze svoje saigrače.

Konačno, peta, ujedno i najisčekivanija disciplina je bila - Gađanje prečke (Crossbarr Challenge).

MLS, Ol star Printskrin: Youtube / Major League Soccer

Ova igra je u potpunosti opravdala čekanje ljudi, pošto je odlučena u "produžetku". Naime, pravila su takva da se igra do 25, odnosno na razliku, a ukoliko je rezultat 25:25, prvi ko pogodi prečku sa centra, biće pobednik.

To se i desilo, rezultat je bio 25:25, da bi tek u naknadnoj seriji, sa centra prečku pogodio Džonatan Rodriges i na taj način doneo pobedu svom timu.

Kako je sve izgledalo, kao i najzanimljivije detalje možete pogledati u videu na početku teksta.

Video: Kahriman u jednu lopta u drugu stranu: Tomović doneo pobedu Proleteru na Čairu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA