Saša Ilić o svojim igračima i meču sa Zvezdom: "Nisam nezadovoljan, zameram samo na karakteru"

Čukarički je bio nadomak osvajanja boda protiv Crvene zvezde

  • 2
SASA ILIC Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u derbiju sedmog kola Superlige od Crvene zvezde na Banovom brdu sa 2:1, te je tako Saša Ilić doživeo i svoj prvi poraz kao trener u karijeri.

Ovo je bila i druga trenerska utakmica za Sašu Ilića, a prva pred domaćim navijačima, samo dan posle meča trener Čukaričkog, imao je šta da zameri svojim igračima.

- Najpre, čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Mojim igračima mogu samo jedno da zamerim, pogotovo za prvo poluvreme, a to je što nisu igrali sa dovoljno karaktera. Kad igrate utakmice protiv naša dva najbolja tima, Partizana i Crvene zvezde, to vam otvara mogućnost da pokažete karakter.

- Prvih 45 minuta potrošili smo u prevelikoj želji, disciplini, branjenju gola, ali je nedostajao karakter, da pokažu da su stvoreni za velike utakmice. U drugom poluvremenu je to bilo bolje, verovatno i zato što je rival bio umoran. Moramo prvo poluvreme da izbrišemo iz glave i da u narednom periodu radimo na tome da ne ponovimo iste greške – rekao je Ilić.

Čukarički je pružio sjajan otpor šampionu Srbije, a ukoliko se u celu priču uključi i činjenica da su Ibrahima Endijae nedavno povredio, te tako postao peti povređeni igrač "Brđana", njihova igra zaslužuje samo reči hvale.

- Imali smo četvoricu vrlo bitnih igrača koji su već duže vreme van stroja. Da nesreća bude veća, povredio se i Endijae na zagrevanju pred utakmicu. Sa druge strane, imamo 70 odsto igrača ispod 21 godine, potrebno im je vreme. Ponavljam, zameram im jednu jedni stvar – karakter. Crvena zvezda je mnogo bolja ekipa od nas, iskusnija je, fizički dominantnija...

- Zbog toga naši igrači imaju priliku da pokažu nešto više, to su učinili tek kad su primili drugi gol, kao da im je tada pao neki kamen sa srca. Imali smo, pored gola, još dve-tri mogućnosti da ugrozimo Zvezdu. Bilo je izuzetno teško, pogotovo u prvom poluvremenu. Nisam nezadovoljan, sigurno da može bolje, trudićemo se u narednom periodu da bude tako – kazao je Saša Ilić, koji je potom dodao.

- Meni godine ništa ne znače. Na ovakvim mečevima se postaje igrač. Čukarički jeste razvojni klub, mnogo igrača je iz Omladinske škole, iz podmlatka kluba, pa i iz Partizana i Crvene zvezde. Imaju kvalitet i talenat, želim i konstantnost kod njih. Hoću da igraju, da tako kažem, pod stresom svaku utakmicu. Potencijala imaju sasvim dovoljno - zaključio je Ilić.

Fudbaleri s Banovog Brda će u narednom kolu, prvom posle reprezentativne pauze igrati protiv Mladosti iz Lučana, na gostujućem terenu.

Video: Stanković: Večeras su bili neverovatni, idu na zasluženi odmor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joco

    30. avgust 2021 | 14:51

    Kakav si tudjmanovac nisi podmetnuo nogu Srpskom ponosu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA