≫ 

Bruka u Petrovaradinu: Roditelji se potukli na fudbalskom turniru svoje dece, reagovala i policija

Kako navodi jedan od prisutnih, mališani su vrištali i bili su potreseni onim što gledaju

  • 21
Dinamo - Hajduk, kadeti, tuča Foto: Screenshot/You Tube

Sramotne scene stižu iz Petrovaradina. Više roditelja učestvovalo je u tuči na fudbalskom ODR Kupu na kojem su se takmičila deca uzrasta od sedam do 11 godina. Zbog svega je morala da interveniše i policija, a ostatak nadmetanja je otkazan.

Prema pisanju novosadskog portala 021.rs, turnir je tekao svojim tokom, ali se u nedelju desio incident na utakmici dečaka rođenih 2011. godine. Meč su igrali fudbaleri Vojvodine i Derbija, ali je fudbal ostao u potpuno drugom planu, pošto su "glavne uloge" preuzeli roditelji mališana.

Sve su započela dvojica roditelja, koji su se prvo potukli, a potom je tuča dvojice prerasla u masovno "šaketanje", u kojem je učestvovalo čak 10 roditelja. Oni su se zavadili van terena, dok su neki završili i na pruzi. Drugi roditelji su poikušali da ih razdvoje i na taj način prekinu bruku, ali to nije bilo uspešno.

Na kraju je intervenisala policija, ali nije jasno da li je bilo privedenih. Na turniru inače učestvuju ekipe poput Vojvodine, Partizana, Inđije, Čukaričkog, TSC-a, Spartaka, kao i neke poznatije škole fudbala.

Jedan od roditelja čije je dete učestvovalo na turniru, Vladimir Ješić rekao je za 021.rs da je policija morala da reaguje umerenije, kako ne bi prestravila ionako uzdrmanu decu.

- Ovo što se desilo na turniru je tragedija za svu decu koja su prisustvovala nemilim scenama. Izrazi lica dece, vrištanje dečaka koji je legao u blato i čupao sebi kosu dok gleda kako se roditelji tuku jeste nešto što ne sme da se događa na sportskim događajima. Decu moramo da zaštitimo od agresije koja postoji u javnom životu. U ovom slučaju organizatori su se poneli izuzetno hrabro i odgovorno, jer su diskvalifikovali ekipe čije su roditelji učestvovali u incidentu i odložili su jedan dan turnira na kojem je trebalo da gostuju ekipe poput Partizana, Čukaričkog, TSC-a - rekao je Ješić.

Tuča, ODR Kup Foto: ODR Kup

Na kraju je ostatak manifestacije otkazan, jer su organizatori istakli da ne planiraju da regulišu sramna ponašanja roditelja na tribinama turnira koji je promovisao sportski duh.

- Uložili smo puno truda da manifestacija bude održana na zavidnom nivou, ali na publiku ne možemo da utičemo. Naša je obaveza da ne dozvolimo da deca prisustvuju javnim incidentima njihovih roditelja. Molimo vas za razumevanje - zaključak je organizatora turnira.

Video: Međusobna tuča Grobara na utakmici Partizan - Dunajska Streda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uff

    31. avgust 2021 | 09:44

    Strasno.A pitali su me pre 6,7 god.zasto nedozvoljavam da roditelji prisustvuju treminzima..Kazem ja tada a i sada,nece ovde biti pravih fudbalera(Sportista) dokle god je ČLANARINE.Dokle god nebude kao pre selekcija igraca.Sve ovo sto nam nesto i igra po svetu,je rodjeno,zamislite da se radilo kvalitetno...

  • Zatvor

    31. avgust 2021 | 09:21

    Bolesno ambiciozni roditelji koji u velikoj vecini vide u svom detetu vrhunske igrace ne samo u fudbalu , priliku da zbog njegovog ,, talenta ‘’ zarade i obezbede se , velika vecina njih vrsi torturu nad svojom , pa i na tudjem detetu , nezadovoljan ili prezadovoljan uslovima zivota ode na utakmicu dece od 7 do 18 godina i tamo vredja koga stigne , hoce i fizicki da se obracunava , on postaje centar zbivanja , a ne deca kome je taj turnir u tom momentu nesto najbitnije , bas je sramno i jadno kakav smo rijaliiti narod bolestan postali i nema kraja tome , deca koja treniraju bilo koji od sportova bi procvetala da se zabrani prisustvo roditelja , i sire familje utakmicama i treninzima …

  • Doktor

    31. avgust 2021 | 10:01

    Problem se mnogo lako rešava. Primena čl.344a Krivičnog zakonika - Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Prvo policija a Onda i tužilaštvo treba da odrade svoj posao, da privedu sve aktere, odrede zadržavanje a Onda privedu sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, koji da svima odredi pritvor. Samo, bojim se da po celoj Srbiji ima mnogo posejanih i izniklih Nevolja, pa je pitanje da li će policija I VJT Novi Sad, postupiti po zakonu i SPROVESTI ga. Mnogo je tu isprepletanih stvari, a u igri su verovatno tatini i mamini sinovi, jer je danas fudbal postao igra bogatih. Oni drugi, pravi zaljubljenici u fudbal, tu igru igraju iz ljubavi, na male goliće, utrine ili koliko toliko uredjene sportske površine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA