≫ 

"Ja sam jako, jako bolestan, zbogom Slovenci": Veliki Ćiro Blažević predoseća da mu se bliži kraj

Tužna objava "trenera svih trenera"

  • 12
Ćiro Blažević Foto: Marko Jovanović

Legendarni hrvatski trener Ćiro Blažević (86) rastužio je svoje obožavaoce i fudbalski svet u regionu i šire izjavom da "je jako bolestan" i da ne zna koliko će dugo još živeti.

Umesto da se priseća žestokih bitaka sa Slovencima na Poljudu, Bežigradu i Maksimiru u kvalifikacijama za EP '96. i SP '98, Ćiro je poziv iz slovenskog SportKluba iskoristio za oproštaj od Slovenije i Slovenaca.

- Uvek ste bili zajeban, ali pošten narod. Zato vas volim. I zato što vi obožavate mene, pa i ja vas. Naša ljubav je bezgranična, a od mene je počela jer sam davno bio jako zaljubljen u jednu Slovenku iz Ptuja. Jako vas cenim i poštujem. Vi ste mala Švajcarske - poručio je Ćiro, pa uozbiljio ton, rastužio sve:

- Ipak, moram vam reći tužnu vest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako vam uskoro ne dođem, a verovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijsku visinu za kojom mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katolički - zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan - poručio je Blažević.

Podsećamo, Ćiro boluje od raka. Prvi put mu je dijagnostifikovan 2011. Pre tri godine imao je operaciju prostate, ali mu se maligna bolest sada vratila nakon što ju je dva puta pobedio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA