≫ 

Bivši fudbaler Mančester junajteda upoznao legendu Zvezde: Zanimljiv susret zemljaka u Beogradu

Pao je i dogovor da priča ne stane na pukom upoznavanju, već da se rodne i porodične veze neguju i ubuduće

  • 1
Boško Đurovski, Jovan Kirovski Foto: Privatna arhiva

Makedonsko selo Želče, nadomak Tetova, specifično je po tome što je u prošlosti dalo tri asa jugoslovenskog fudbala: braću Đurovski, Milka i Boška, nekadašnje fudbalere Partizana i Crvene zvezde, ali i Jovana Kirovskog, bivšeg fudbalera Mančester junajteda, Borusije Dortmund, Kristal Palasa, Birmingema...

Porodica Kirovskog potiče iz istog mesta, s tim da mu je životna "polazna tačka" bila Amerika, gde i danas živi i radi kao sportski direktor Los Anđeles Galaksija.

Sticajem okolnosti, kao i zbog generacijske razlike, braća Đurovski i Kirovski se nikada ranije nisu sreli, niti upoznali, iako su im se porodice, iz pomenutog mestašceta, dobro poznavale, a mlađi Jovan je često slušao lepe priče o Milku i Bošku, velikim fudbalskim zvezdama u tadašnjoj ligi SFRJ.

Boško Đurovski, Jovan Kirovski Ostojić, Đurovski i Kirovski na ručku; Foto: Privatna arhiva

No, i to se promenilo minulog vikenda zahvaljujući inicijativi sportskog direktora LA Galaksija i dobrom "posredovanju" zajedničkog prijatelja - agenta Bojana Ostojića, koji je iskoristio priliku i upriličio upoznavanje i ručak na kome su evocirane uspomene na Želče, nekadašnju Jugoslaviju i život u njoj, ali i na ligu koja je važila za jednu pet najjačih u Evropi.

Pao je i dogovor da priča ne stane na pukom upoznavanju, već da se rodne i porodične veze neguju i ubuduće, pa je Đurovski, inače trenutno trener Grafičara, dobio poziv zemljaka da bude gost u Americi, ali i da se susreti nastave i u srpskoj prestonici kada god Kirovski bude dolazio.

Jovan Kirovski je, inače, poslovno boravio u Evropi nekoliko dana, odnosno na Balkanu, pratio je mečevereprezentativnih selekcija, kako Srbije, tako i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, skautirajući talente za svoj klub, a putovanje je očito kompletirano upoznavanjem koje će iznedriti prijateljstvo.

Video: Đurovski održao govor o Šekiju, a onda pozvao prisutne da se aplauzom oproste od legende

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA