≫ 

Piksijev poslednji raport iz Dablina: Nije tragedija ako ne odemo u Katar, važno je pružiti maksimum

- Naš cilj je da pobedimo u svakoj utakmici koju igramo. Ne zanima nas remi ili poraz - podseća selektor Srbije

  • 59
Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: ATA Images

Reprezentacija Srbije, kao lider u grupi A ispred Portugalije, u utorak od 20.45 časova u Dablinu traži novu pobedu protiv Republike Irske i novi korak ka ispunjenju cilja, plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Irski mediji sa velikim interesovanjem prate ovaj meč, iako su njihovi puleni u lošoj poziciji sa samo jednim bodom iz četiri utakmice pa strahuju uoči okršaja sa liderom grupe.

Od marta ste selektor Srbije, kako ste tako brzo preokrenuli situaciju?

- To je pitanje za igrače, a ne za mene. Možda će vam oni dati bolji odgovor. Ali, u kratkom periodu koji smo proveli zajedno pokušao sam da im objasnim najvažnije, da manje pričaju, a da se fokusiraju na specifične stvari. Drago mi je što su brzo prihvatili moje ideje i filozofiju i što veruju u ovo što radimo - istakao je Piksi.

Mnogi igrači u 32. usporavaju, ali Dušan Tadić izgleda sve bolje. Koliko je to važno za vas kao trenera?

- Zadovoljan sam što ga imam u timu. Verujem u njegove visoke tehničke kvalitete. Zato sam odlučio da ga imenujem za kapitena tima. Dušan je definitivno lider i Ajaksa, ali je važan i za reprezentaciju Srbije. Nadam se da će nastaviti sa ovakvim igrama, trener sam koji voli tehnički dobre fudnbalere i nadam se da će tako nastaviti.

Irski selektor Keni je pod pritiskom, da li vas iznenađuje što Irska ima samo jedan bod?

- Mislim da irski fudbal definitivno zaslužuje bolju poziciju. Sećam se da je pre nekolik godina ovde u Dablinu bilo teško igrati protiv Irske. Ne znam kakva je sada situacija, fokusiram se na moj tim. Moj kolega sigurno zna šta se događa i zašto su u poziciji u kojoj se nalaze.

Srbija, Republika Irska Foto: Nikola Tomić

Da li u utorak morate da pobedite u situaciji kada se borite za prvo mesto u grupi s Portugalijom?

- Naš cilj je da pobedimo u svakoj utakmici koju igramo. Ne zanima nas remi ili poraz. U martu kada sam preuzeo tim objasnio sam igračima šta je pripritet i cilj. Stvarno smo fikusrani na sebe i na sopstveni stil fudbala, igramo napadački i ja to volim. Znamo da će biti teško ovde pobediti, ali verujemo u sebe i u svoj fudbal. Ako želimo da održimo u životu san o odlasku u Katar moramo da pobedimo. Teška utakmica, probaćemo da uradimo sve najbolje.

Da li je vaš tim sada bolje nego onaj koji je u martu pobedio Irsku?

- Mislim da jeste. Definitivno. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da su bolji igrači nego što su bili. Znam da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, i to je cilj. Hoćemo da igramo lep fudbal. Važno je pobediti, ali je važno i kako se pobeđuje.

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Koliko je važno Srbiji da sekvalifikuje u Katar, posle neuspeha protiv Škotske u baražu za Euro?

- U sportu ne postoji tragedija. Fudbal je samo fudbal, igra dve ekipe. Naravno da je vrlo važno da se plasiramo na najvažnije takmičenje na svetu, ali učinićemo sve što možemo. Prioritet broj jedan je Katar. Moramo da nastavimo da igramo dobro, da budemo dobri, ne možemo da čekamo greške pritivnika, moramo da se izborimo stilom, top nivoom igre za pobedu.

- Za svaku reprezentaciju je važno da igra Mundijal i Euro, ali ako se ne plasirate nije tragedija. Ne vidim tragediju u sportu. Važno je biti iskren, pružiti maksimum, važno je pokazati kvalitet koji imate i koji navijači očekuju - zaključio je Piksi.

Stojković je istakao da je pored Mitrovića pod znakom pitanja i defanzivac Matija Nastasić kome je povređen skočni zglob.

Video: Piksi oborio čašu, pa se prekrstio: Hit reakcija selektora na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    6. septembar 2021 | 22:50

    Nije da ga branim, ali je covek hteo da rastereti ekipu, a hteo je da istakne da je formativni razvoj ekipe, bitniji od samog rezultata, koji ce doci pre ili kasnije, ako se bude radilo kako treba. Tako sam i ja razumeo ovu njegovu izjavu, da napomenem da sam grobar, ali svidja mi se sto gaji, moderan, ofanzivan fudbal, I da odvesce nas na SP u Kataru, prilicno sam siguran u to, vrlo moguce da cemo biti I prvi grupi.

  • Lord

    6. septembar 2021 | 21:28

    JESTE TRAGEDIJA...!!!

  • Pele

    6. septembar 2021 | 21:38

    E čuj nije tragedija. Preko 20 godina čekamo da se plasiramo na neko veliko takmičenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA