≫ 

Stanković otkrio zašto se penjao na ogradu kod Delija, ali i kakav razgovor je vodio sa Pavkovom

Govorio je trener crveno-belih i o Geloru Kangi

  • 3
Dejan Stanković Printskrin: Twitter/Grandedeki

Veliku pažnju privukao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković posle meča sa Klužom u Rumuniji, kada je nekoliko sekundi "glumio navijača" i emotivno slavio sa Delijama plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Završio je Stanković tada na ogradi stadiona, a u razgovoru za "Sportski žurnal" osvrnuo se na tu situaciju koja je viđena krajem avgusta. Istovremeno je dao i odgovor kritičarima koji smatraju da je taj gest možda bio neprimeren.

- Šta sam ja to loše uradio?! Nisam nikog uvredio. Jednostavno su me ponele emocije. Videli ste zadovoljstvo, ljudsku reakciju i 15 sekundi na ogradi. Bio sam zvezdaš u tom trenutku i tu je kraj - poručio je Zvezdin trener.

Govorio je Stanković pojedinačno i o nekim igračima svog tima, a na pitanje šta je Milanu Pavkovu potrebno da bude startni špic rekao je:

- Kontinuitet. Da svaki meč igra kao da je najbitniji. Biranja nema. Pošto sam ja sa njim direktan, kažem mu: "Paki, ne može da bude otkucaj srca, pa da idemo na aparate. Sve nas zadiviš, pa nas spustiš, hajde da svaki dan bude umeren. Ne mora da bude sve, pa nula. OK, imaš kredit zbog gola, ali daj da bude konstantno i kad ne bude gol da budemo zadovoljni tvojom partijom. Tvoje je da zadržiš, odložiš, skočiš, dođeš, zatvoriš... Budi deo nas." Videli ste da ide kao boljem, četiri utakmice je počeo, kad radiš dobro i pošteno vrati ti se - jasan je Stanković koji je pohvalio i Gelora Kangu:

Gelor Kanga Foto: Marko Jovanović

- Kanga se mnogo promenio kao ličnost i fudbaler. Igra u ,,zahtevu“ i odrađuje ono što se traži od njega. Postao je odgovorniji na terenu. Pre je možda lutao, radio kako je želeo, sad je drugačije. Promenio se u svakom vidu reči na bolje. Ne kažem da je bio neki problem, ali je imao svoj karakter, što je negde i za poštovanje, kad ga ima i ne da na sebe.

- Poslednjih godinu dana to je stavio u službu tima, a tim prepoznaje. To što se nije skidao na pripremama protiv Šturma i dizala se frka, mi samo unutra znali zašto je tako. Posle toga je igrao, pokazao odgovornost, vukao ekipu, tim ga čuva, tim mu veruje. Preponosni smo na našu grupu i stvari koje radimo, a imamo još dosta toga zajedno sa klubom i navijačima da napravimo.

Video: Stanković se popeo na ogradu da slavi s navijačima: Pogledajte proslavu plasmana u Ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejane dejane

    7. septembar 2021 | 11:16

    Dejane kad pricamo o Kangi i njegovom odgovornom ponasanju da li mislis na ponasanje posle derbija u kupu gde pokazuje medjunozje ili trenutak kada dobija crveni karton po ko zna koji put ili nece da izadje sa terena kada ga menjas pa mora Borjan da ga isteruje pred celom marakanom.DEJANE BIO SI VELIKI FUDBALER MOLIM TE OSTANI VELIKI COVEK!!!!!!!!

  • Rm

    7. septembar 2021 | 12:55

    A o 70mil. duga se ne pise... stecaj uskoro nema vise madjije!

  • baba smilja iz darosave

    7. septembar 2021 | 16:50

    molio da ne traze njegov otkaz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA