Reprezentativna pauza "kriva" za odlaganje 2 meča Primere: Bez derbija Sevilja - Barselona za vikend

Čelnici lige odlučili da bi najpametnije bilo pomeriti utakmice za neki drugi termin

  • 0
Sevilla Barcelona Foto: Tanjug/AP

Još malo, pa će biti gotova reprezentativna pauza. Ljubitelji fudbala uglavnom jedva čekaju povratak klupskog fudbala predstojećeg vikenda, kada smo po planu i programu imali zakazanih nekoliko derbija. Međutim, lista utakmica za naredni vikend biće skraćena u Španiji i biće odstranjen derbi meč kola.

Razlog je KONMEBOL, koji je generalno veoma loše organizovao minuli kvalifikacioni okvir, pa su se pojedini igrači našli u situaciji da kasne ili dođu dan pred odigravanja utakmica svojih klubova u narednom kolu. Zbog toga je Primera ipak rešila da izađe u susret klubovima koji imaju najviše problema, pa su odložena dva meča predstojećeg kola.

Reč je o utakmicama Viljareal - Alaves i Sevilja - Barselona, od kojih ovaj drugi svakako privlači daleko više pažnje. Bio je zakazan za subotu uveče, međutim zbog pomenute izmene, čelnici lige pronaći će mu drugi termin. Ovo će pogodovati svima u pomenutoj četvorci, izuzev Alavesa, pošto svi imaju evropske utakmice u predstojećoj nedelji.

Sva tri ova španska kluba nastupaju u Ligi šampiona predstojeće sezone. Barselona će igrati protiv minhenskog Bajerna, Sevilja će odigrati meč sa Salcburgom, dok će Viljareal ići na noge Atalanti. Sasvim izvesno, da nije došlo do odlaganja, najviše bi bio uzdrman tim sa stadiona "Ramon Sančez Pichuan", pošto ne bi mogao da računa na Papua Gomeza, Goznala Montijela i Markosa Kunju.

Video: Šmekerski potez Piksija i Tadića: Gde ste pošli?! Prvo pozdravite ljude koji su došli da vas gledaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA