≫ 

Irska tragedija za Piksijevu Srbiju: Autogol Milenkovića ubio Orlove u visokom letu

Srbija bez pobede u Dablinu uprkos neverovatnoj dominaciji - 1:1

Kakva irska tragedija za Piksijevu reprezentaciju. Sve su imali Orlovi punih 86. minuta. I igru, i dominaciju, i rezultat i tri boda u džepu... I sve izgubili. Loša Republika Irska je uspela da ih "odžepari" i ukrade bod Orlovima u trci za plasman u Katar autogolom Nikole Milenkovića u poslednjim minutima utakmice.

Neshvatljivo je verovatno i Ircima kako su uzeli bod na ovom meču gde su bili bukvalno potučeni do nogu. Srbija ih je surovo gazila 60 minuta, domaćin jedva zapretio, i činilo se da su nova tri boda već na kontu, ali kakav "blekaut" u poslednjim trenucima.

Napad Irske iz očaja, centaršut Kaluma Robinsona sa desne strane, gužva i Sergej Milinković Savić napucava Milenkovića u leđa, lopta ulazi u mrežu. Eto nama one stare Srbije...

Prvo poluvreme donelo je dominaciju samo jednog tima, Srbije koja je u paramparčad slomila nemoćnu odbranu i vezni red rivala. Jedine dve šanse koje su Irci napravili u prvih 45 minuta bile su plod defanzivnih grešaka naših rivala, ali nisu uspevali da zaprete ozbiljnije Rajkoviću.

Naš tim je s druge strane ozbiljno pretio skoro svaki put kada se nalazio u poslednjoj trećini domaćina, a uprkos kiksu kod vodećeg gola Sergeja Milinkovića Savića u 20. minutu, golman Irske Bazunu držao je dugo saigrače u igri na ovom meču.

Morao je bolje da interveniše mladi golman posle kornera Tadića, ali je i Sergej majstorski "krznuo" loptu na prvoj stativi i prevario ga za zasluženo vođstvo Srbije.

Do odlaska na odmor naš tim je imao još bar tri izgledne prilike da uveća prednost, ali je prvo Milenković promašio čitav gol na povratnu Kostića u 29, a potom i Bazunu sjajno skinuo šut Mitrovića sa 16 metara u 39. minutu.

Na startu meča golman Irske je odbranio i zicer Vlahoviću u 5, pa je naš tim zaista morao da ima bar dva gola prednosti na pauzi.

Pravo je čudo kako naš tim nije rešio ovaj meč do 60. minuta. Dve sjajne šanse imali su Orlovi preko Mitrovića u 57. i 60. minutu, a kako je tek golman Bazunu prilikom drugog pokušaja čudesno sačuvao mrežu.

Fudbal Irska - Srbija Foto: Tanjug/AP

Upravo je mladi golman Mančester Sitija na pozajmici u Portsmutu svojim intervencijama držao ovaj loš tim u životu.

Probao je selektor Stojković da reši utakmicu uvođenjem i Radonjića i Jovića umesto Vlahovića i Đuričića u 70. minutu, Filip Kostić je imao zicer u kontri u 84. ali opet ga je pročitao Bazunu koga će Orlovi sanjati noćas dok budu leteli ka Srbiji.

I kao što to obično biva u fudbalu, kada šutiraš 19 puta, od toga 10 u okvir gola, kada golman rivala ima devet odbrana, a ti postigneš samo jedan gol, onda je logično da budeš kažnjen, bez obzira da li igraš sa Engleskom, Španijom ili Irskom.

Fudbal Irska - Srbija Foto: Tanjug/AP

Nije smak sveta, dešava se, ali je utisak da se ovako loše stvari u reprezentativnom fudbalu prečesto događaju Orlovima.

Srbija je posle remija ostala sa dva boda zaostatka iza Portugalije pa joj iz ove perspektive direktan plasman u Katar deluje nedostižno, bez obzira što imamo još tri utakmice do kraja kvalifikacija.

Ostaje nada da bi i Portugalci mogli da se sapletu negde u međuvremenu pa da u poslednjem kolu na njihovom terenu direktno odlučujemo o prvom mestu, ali...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Piksi oborio čašu, pa se prekrstio: Hit reakcija selektora na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Užas

    7. septembar 2021 | 22:31

    Baksuznija reprezentacija ne postoji na kugli zemaljskoj.

  • Dača

    7. septembar 2021 | 19:57

    Hoće li ikad sugavi Rts da otkupi prava prenosa da znamo šta plaćamo?!

  • Nemke

    7. septembar 2021 | 23:28

    Umesto da im spakujemo 4 komada mi odigramo 1:1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA