Presedan u svetskom fudbalu: Fener tvrdi da Transfermarkt radi protiv njih, spremaju sudsku tužbu

Kažu da su uredili svu dokumentaciju protiv nemačkog kluba

  • 4
Mesut Ozil Foto: Tanjug/AP

Nema ko među ljubiteljima fudbala nije ušao barem jednom na specijalizovani sajt Transfermarkt da pogleda vrednost nekog od igrača, bilo iz radoznalosti, bilo za neke druge potrebe. Ovo je jedan od najpreciznijih sajtova u tom smislu i bavi se cenama fudbalera na tržištu.

Međutim, očigledno je da ima onih kojima se rad Transfermarkta ne sviđa, pa su u turskom Fenerbahčeu presavili tabak i odlučili da ih tuže. Vest koja može da upadne u rubriku "verovali ili ne"...

Bilo kako bilo, Turci tvrde da Transfermarkt već godinama pogrešno procenjuje cene njihovih igrača i tako im odmaže na fudbalskom tržištu. Čelnici su već pripremili čitavu dokumentaciju, nazvali su posao nemačkog sajta "negativnom manipulacijom".

Navijači to pravdaju rivalstvom sa Trabzonom, odnosno smatraju da su urednici sajta zaduženi za Tursku pristalice ovog tima. Njima ide u prilog da se cena Fenerovih igrača smanjuje i da na sajtu oni koštaju manje nego u realnosti.

Pogled na sajt kaže da je najskuplji igrač ekipe trenutno Dijego Rosi sa 18.000.000 evra, prati ga mladi golman Altaj Bajindir sa 14.000.000 evra, a slede Irfan Čan Kaveči sa 11.000.000 evra i Mergim Beriša sa 10.000.000 evra.

U vrhu liste nema igrača kao što su Mesut Ozil ili Luiz Gustavo, čija je vrednost "mizernih" 4.000.000 evra, kao ni iskusnog Enera Valensije kojeg je Transfermarkt procenio na 3.000.000 evra. U klubu misle da oni vrede više i spremni su da to dokažu na sudu.

Video: Grupa navijača s južne tribine povela dozivanje na Marakani: Odjekivalo Kosovo - Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    7. septembar 2021 | 18:46

    Moram priznati da se djelimicno slazem sa njima. Prvo, pratim ovaj sajt 10 godina, i znam vec dugi vremenski period kolike su cijene nekih igraca, ali sve manje logicnosti u procjeni igraca je nastalo na pocetku prosle sezone, dakle malo prije pocetka sezone 2020/2021. Naime, jedan Lingard je vrijedio 35-40 miliona evra, dok je jedan Vardy, koji je konstantno u top 3 strijelca PL Engleske, vrijedio 'svega' 18 miliona e. Ili evo vam jos par primjera: R.Sterling 120 miliona e, R.Lewandovski 60?! A.Martial 45, L.Insinje 40. Ok, razumijem da igracu sa godinama opada i trzisna vrijednost, ali kada je neko konstantno u samom vrhu svojih performansi, on ne moze da toliko izgubi. Ima jos dosta primjera, a mozete provjeriti i sami.

  • Oki

    7. septembar 2021 | 18:54

    Dao si sam sebi odgovor godine su bitne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA