≫ 

Srbija 14. novembra igra finale za odlazak na Mundijal i beg od najtežeg baraža u istoriji

Ako ne bude nekih nepredviđenih dešavanja (mada je u fudbalu sve moguće), Orlovi će u psoeldnjem kolu u Lisabonu tražiti vizu za Katar

  • 48
Fudbal Irska - Srbija Foto: Tanjug/AP

Nesrećan bod u Dablinu protiv Republike Irske (1:1), tačnije gubitak dva zbog onog komičnog autogola, umanjio je šanse reprezentacije Srbije da kvalifikacionu grupu A završe na prvom mestu i tako direktno obezbede plasman na Mundijal!

Daleko od toga da je sve gotovo, i sam kapiten Dušan Tadić je rekao da tri pobede u preostala tri meča vode direktno u Katar, ali situacija na papiru je nešto drugačija nego u stvarnosti. Razlog - Orlovima će skoro sigurno biti potrebna pobeda protiv Portugalije u Lisabonu!

Srbija će u Portugaliji gostovati 14, novembra i pod uslovom da se u oktobarskmom prozoru ne desi ništa nepredvidivo, ta utakmica na "Lužu" će praktično, za izabranike Dragana Stojkovića Piksija, biti finale za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Portugalci imaju dva boda više od Srbije i dva gola viška, uz napomenu da gol-razlika odlučuje u slučaju istog broja bodova, ali ih 11. novembra očekuje i gostovanje Ircima koje su nedavno jedna dobili kod kuće golovima u nadoknadi. Prethodno će 12. oktobra dočekati Luksemburg. Srbija će u tom terminu ugostiti Azerbejdžan, dok će nešto ranije, 9. oktobra, takođe gostovati Luksemburžanima koji se i dalje bore za to drugo mesto i baraž.

Prema određenim statistikama, Srbija je već viđena kao selekcija koja će kroz baraž tražiti svoje mesto u Kataru. Samo, za razliku od nekih ranijih godina, ovaj će biti najkomplikovaniji i najteži u istoriji.

Naime, 10 drugoplasiranih ekipa iz 10 grupa, plus još dve najbolje iz Lige nacija koje se kroz kvalifikacije nisu plasirale, naći će se u tri grupe po četiri selekcije.

Zatim će se igrati polufinale i finale u martu 2020. godine, a samo pobednici tih grupa, čiji domaćini će se odrediti nakon žreba, obezbediće mesto na najvećoj planetarnoj smotri. Prilikom žrebanja grupa imaćemo dve povlašćene i nepovlašćene ekipe koje će igrati u finalu, a dobra vest za Srbiju jeste ta da je trenutno najbolja drugoplasirana selekcija.

Fudbal Irska - Srbija Foto: Tanjug/AP

Što se tiče grupe B, tamos e Španija i Švedska bore za prvo mesto - s tim da Španci trenutno imaju bod više i dve utakmice manje. Švajcarska je trenutno na pol-poziciji za drugo mesto u grupi C, u grupi D je "luda kuća" jer Ukrajina i Finska imaju po 5, a BiH i Kazahstan po tri boda.

Češka i Vels se bore za drugu poziciju u grupi E, u grupi F Škoti na drugom imaju 11 bodova, Izrael je odmah iza sa 10. Holandija i Norveškla imaju po 13 u grupi G, dok su Turci treći sa 11. Hrvati i Rusi imaju po 13 u grupi H (uz međusobni meč), Poljska, Mađarska i Albanija (10-9-7) se bore za drugu poziciju u grupi I, dok je grupa J takođe otvorena. Nemci imaju 12, Jermeni 10, Rumuni devet,a Severna Makedonija osam bodova.

Video: Šmekerski potez Piksija i Tadića: Gde ste pošli?! Prvo pozdravite ljude koji su došli da vas gledaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    8. septembar 2021 | 12:06

    Momci glavu gore,dobijamo Portugal i idemo direktno u Katar. Zivi bili pa videli....

  • svemoguci fss

    8. septembar 2021 | 11:41

    fss je jedini fudbalski savez koji od omladinskih svetskih sampiona u roku od 5 godina napravi treceligase i cetvrtoligase

  • Deran

    8. septembar 2021 | 10:12

    A kada su igrali, i gde je bio prenos nacionalnog tima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA