≫ 

Kakva čast za Žoržinja: Poneće traku Italije i biti prvi stranac kapiten Azura od 1960. godine!

Sjajan je ovo momak

  • 1
Žoržinjo Foto: Tanjug/Ap

Fudbalska reprezentacija Italije, destkovana povredama nekih od najiskusnijih igrača, u meču kvalifikacija za Mundijal u Kataru protiv Litvanije imaće novog kapitena - Brazilca Žoržinja. 

Biće to prvi put da stranac predvodi Azure sa kapitenskom trakom još od 1960. godine, kada je Argentinac Migel Anhel Monturi bio vođa nacionalnog tima.

Žoržinjo je rođen u Brazilu pre 29 godina, a u Italiju se doselio sa 15 godina. U međuvremenu je stasao u jednog od najboljih veznjaka Evrope, postao prvak Starog kontinenta sa Azurima, sa Čelsijem uzeo Ligu šampiona, i svakako je neko kome bi svaki trener poverio ulogu lidera.

Selektor Italije Roberto Manćini se odlučio na ovakav potez jer su mu nekolicina najiskusnijih, među njima zamenici kapitena, povređeni.

Žoržinjo je, pdosetimo, na prethodnom meču sa Švajcarskom promašio penal i tako propustio najveću priliku da Italija pobedi na teškom gostovanju.

Brazilac sa italijanskim pasošem dosad je za Italiju odigrao 38 utakmica za reprezentaciju.

Video: Derbi na terenu, ali bogami pršti i na tribinama: Ko ima lepše žene i devojke - Španci ili Italijani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA