≫ 

Ronaldo i Mesi samo mogu da gledaju u leđa Halandu, a on hoće još: "Ne, ovo nije dovoljno dobro!"

Sjajni Norvežanin piše fudbalsku istoriju

  • 4
Erling Haland Foto: AP/Tanjug

Već je na naslovnim stranama svih svetskih fudbalskih revija. Uskoro ga treba očekivati tamo još češće. Erling Haland, čudo iz Noverške, predvodi svoju reprezentaciju na putu ka Svetskom prvenstvu, a u Borusiji Dortumnd je nezamenljiv.

Prosto je neverovatno kako u pojedinim susretima igra Erling Haland i čini se kao da može da postigne i po četiri ili pet golova kada mu je veče. Juče je došao do tri protiv slabašnog Gibraltara, a to mu je bio 11. het-trik u karijeri na 173. meču. Po tom parametru je daleko bolji čak i od Mesija, Ronalda i Nejmara.

Konkretno, Kristijanu su za takav uspeh bile neophodne čak 503 utakmice, Mesi je to uradio nakon 359 susreta, a Nejmar posle 286 mečeva. Dakle, Haland je nova zvezda u usponu.

Norvežanin je juče igrao svoj 15. meč za reprezentaciju, a ujedno je stigao do brojke od 12 pogodaka. Ponovo, poredeći ga sa najvećim fudbalskim zvezdama današnjice, Mesi je istu stvar uradio posle čak 36 utakmica, a Kristijano nakon 34.

Haland je do 21. godine života postigao 113 golova i po tom parametru mogu da mu pariraju samo Pele sa 219 golova, Ronaldo Nazario da Lima (168 golova), Nejmar koji je postigao 145 pogodaka i Embape koji je dostigao tri više od Norvežanina. Mesi i Ronaldo su ovde jako loši, Argentinac ima samo 51 gol, a Portugalac 26.

Ali ni sa ovakvim brojkama, Haland nije zadovoljan.

- Ne, nije ovo dovoljno dobro. Ne postižem dovoljno golova. Mislim da bih morao da imam više golova nego utakmica. I trudiću se da tako bude u budućnosti, gde god da igram - rekao je Norvežanin.

Video: Ristić o utiscima iz Norveške i Mađarima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vk

    9. septembar 2021 | 07:10

    Necec ti stici messi i ronalda da igras jos 30 godina imas 117 golova a 2 asista ajde bre sta te dizu toliko protiv gibratar a protiv srbije u 2 utakmice niti golA

  • BralE

    9. septembar 2021 | 08:44

    Jako dobar igrač! Samo što ja mislim da će brzo „izgoriti“…

  • duki

    9. septembar 2021 | 19:41

    Previse je izvikan a manji nego klasicni. 4/10

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA