≫ 

Partizan na perfektnih sedam od sedam: Crno-beli preokretom ugasili Radnički u Kragujevcu

Sve se prelomilo krajem prvog i početkom drugog poluvremena

  • 49
Rikardo Foto: FK Partizan

Serija pobeda Partizana u Superligi Srbije se nastavlja i posle gostovanja u Kragujevcu, gde su crno-beli savladali Radnički 1923 sa - 3:1. Poveli su domaćini autogolom Siniše Saničanina, ali su do poluvremena crno-beli preokrenuli preko Miloša Jojića i Filipa Holendera, da bi na početku drugog dela Rikardo Gomeš stavio tačku na još jedan uspeh tima Aleksandra Stanojevića.

Nije prvo poluvreme na stadionu u Kragujevcu bilo za pamćenje, niti je meč Radničkog 1923 i Partizana odavao utisak kvalitetnog, ali je imao uspone i padove, poneki dramatičan momenat, na posletku - zaokružen je sa tri gola što je u velikoj meri promenilo utisak u završnici.

Počelo je neočivano sporo, što se svakako može pripisati i umoru nekolicine fudbalera crno-belih, koji su tokom pauze branili boje nacionalnih selekcija, no, za Aleksandra Stanojevića, koji je pored aut-linije prilično "trošio nerve" to nikako nije bio izgovor za mlak uvod, niz grešaka, slabije trčanje, pa čak i manjak borbenosti njegovog tima.

Domaćin je, pak, osetio da je rival "težak" i obilato je koristio ono što mu se pružalo na terenu, ostavljajući bolji utisak u uvodnim momentima, u kojima je delovao konkretnije, za nijansu brže, gotovo po pravilu bliže svakoj drugoj ili ničijoj lopti, ali, poput Partizana, nedorečeno u poslednjoj trećini terena.

Kada se učinilo da sledi "uspavanka", posle solidne akcije Lazara Markovića i Rikarda, posle koje je dosuđen ofsaj, iako je sve bilo čisto, upravo su Kragujevčani "zakuvali" iznenadnim vođstvom u kome je važnu rolu imao i i Aleksandar Varjačić, ali i bar trojica igrača crno-belih koji su retroaktivno grešili.

Igrao se 10. minut, pomenuti Varjačić je pretrčao gotovo 50 metara sa loptom, dok su ga posmatrali Nemanja Jović, prateći ga tek tako da "uđe u zapisnik", Slobodan Urošević, koji je očekivao da će mlađi saigrač rešiti situaciju, pa je kasnio da zatvori centaršut, na kraju i nesrećni strelac Siniša Saničanin, kome je, u želji da spase gol, lopta skliznula i otišla pored golmana Popovića u mrežu - 1:0.

Video: Varjačić je pretrčao gotovo 50 metara sa loptom a onda je Siniša Saničanin napravio veliku grešku

Gol nije puno promenio u kvalitetu fudbala na stadionu "Čika Dača", ali je svakako za nijansu podigao agilnost Partizana, čiji igrači su pokazivali i želju da se što pre vrate rezultatski u meč, ali i dozu nervoze, koja ih je prilično sputavala u tome.

Činjenica je da se igralo na polovini domaćina, no, akcije Stanojevićevog tima su bile suviše spore i čitljive, uglavnom bazirane na pasu u dubinu prema Rikardu, koji je kad-kad ostavljao slab povratni pas, a češće sam pokušavao za završi napade - mahom bezuspešno.

Na isteku pola časa igre (32. minut) Partizan je tražio jedanaesterac i ta situacija je prilično uzburkala strasti. Miloš Jojić je posle presečene lopte sjajno centrirao ka Markoviću, a lopta je posle udarca glavom pogodila u ruku jednog od fudbalera domaćina. Žučno su to "reklamirali" gostujući igrači, ali je rekordno kratka VAR promena, uz glavnog sudiju, konstatovala da nema elemenata za najstrožu tačku.

Ipak, upornost Partizana se u smiraju prvog dela i te kako isplatila. Pritisak koji su crno-beli nametali dobrih 20-tak minuta doneo je plodonosan napad u 38. minutu, kada je posle slabije intervencije odbrane Radničkog 1923 i dobrog čitanja igre Saše Zdjelara, lopta došla do Miloša Jojića na 25 metara, a vezista crno-belih bez čekanja uputio pravu strelu i pogodio dalji ugao golman Lekovića, kome ni parada nije pomogla - 1:1.

Gol je prilično uticao na igrače domaćina, čija odbrana se u završnici prvog dela povijala iz napada u napad Partizana i bilo je samo pitanje da li će kapitulirati do poslednjeg zvižduka ili će neinovno biti odloženo za nastavak.

Desilo se ono prvo i to u nadoknadi prvih 45 minuta, kada je posle pasa Saše Zdjelara desni bek Marko Živković uputio centrašut sa desnog boka, golman Leković je slabo intervenisao, a Filip Holender sve pomno pratio i sa nekoliko metara ubacio "otpadak" u gol - 1:2, stavljajući tačku na prvi deo meča.

Nisu treneri menjali sastave u nastavku meča, ali kako se scenario utakmice odvijao, možda je Vladimir Radenković i trebalo da razmisli o rokadama. Jer samo što je duel nastavljen, Radnički 1923 je ponovo poklekao i to grubom greškom defanzivca Alekse Damjanca.

Igrao se 48. minut, pomenuti Dajmanac je imao loptu u posedu na 15 metara iskosa, ispred svog gola, i mogućnost da bez rizika izađe iz pritiska, ali je umesto toga praktično pogodio Lazara Markovića, koji je lucidno uspeo da smiri loptu grudima i potom iz prve posluži Rikarda Gomeša. Dribling čuvara na malom prostoru i egzekucija za ubedljivih - 1:3, kao i 12. gol napadača crno-belih od početka sezone.

Pokušao je domaćin da uzvrati, umalo i uspeo odmah posle primljenog trećeg gola, kada se iz presinga crno-belih razvila dobra kontra koju je istrčao Mirić, no, umesto da šutira odmah iz dobre pozicije, odlučio se da "zalomi" Saničanina i pogrešio, jer je štoper stigao i dobro se postavio u blok, pa je prilika propala.

Usledila je potom serija izmena među kojima je bio i debitant Kvinsi Menig, a ubrzo i napada Partizana, iz kojih su se izrodili dobar udarac Natha i sjajna prilika za Igora Vujačića, kome je loptu odložio Rikardo Gomeš, no, sve je to nekako rešio golman Leković.

Mali pad koncentracije, slaba intervencija Uroševića, potom i golmana Popovića, koji je promašio loptu posle centrašuta sa desnog boka, umalo je koštala Partizan gola u 72. minutu, međutim, Kovinić je pogodio prečku.

Prekor fudbalerima Aleksandra Stanojevića sa klupe doneo je novi pritisak i nekoliko odličnih prilika Partizanu, od kojih je Rikardova, posle asistencije Meniga, bila najbliže golu (stativa), a malo je nedostajalo da se upišu mladi Terzić, nešto kasnije i pomenuti novajlija iz Tventea, kome je Leković odbranio udarac sa 20 metara.

U smiraju je Radnički 1923 imao još jednu solidnu polupriliku, koju je u poslednjem momentu neutralisao Slobodan Urošević, otklanjajući svaki nagoveštaj drame.

Video: Piksi: Sportska nesreća, možemo da budemo ponosni na fudbal koji igramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    11. septembar 2021 | 17:49

    Dolazi derbii..ima da vas odvalimo u sred tog vaseg lavoraa..

  • Cile

    11. septembar 2021 | 17:39

    Bas mi je žao ovog mučenika na Arenii. Ubi se čovek navijajućiza radnički. Koliko čovek mrzi Partizan aba i se profesionalni poslom

  • Grobari

    11. septembar 2021 | 18:40

    VALJAK PROTUTNJAO, KROZ NASU LEPU SUMADIJU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA