≫ 

Zvezda pobedila Proleter za rođendan Dekija i Marakane, Katai sa dva komada ulepšao slavlje

Blago kombinovan sastav je dosta sigurno odradio posao protiv Novosađana

  • 17
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su laku pobedu nad Proleterom na svom stadionu 3:0 u osmom kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su sa dva gola Aleksandra Kataija i jednim Sekua Sanogo zaključili priču već do 75. minuta.

Sigurno da su crveno-beli imali i motiv više jer je njihov trener, Dejan Stanković, proslavio 43. rođendan, dok su navijači, njih skoro 20 hiljada, koreografijom obeležili i 58. rođendan stadiona "Rajko Mitić".

Vrlo je bilo bitno za aktuelnom šampiona Srbije da mu večiti rival, vodeći Partizan, bodovno ne odmakne previše, pa je ovim trijumfom vratio -2.

Zvezda je izašla u kombinovanom sastavu. Od prvotimaca nije bilo golmana Milana Borjana, te Aleksandra Dragovića i Gelora Kange, ali je Stanković odlučio da na teren izvede dva napadača, Loija Dionija i Milana Pavkova, te sa njima krene na Proleter.

Oštar mač se video odmah na startu kada je upravo Dioni bio u dve veoma izgledne šanse, ali je u oba navrata čuvar mreže gostiju Perić reagovao dobro.

Držao se kolektiv iz Novog Sada sve do 25. minuta, a onda je u veoma kratkom periodu otišao dva gola u minus.

Aleksandar Katai je izveo jedan prekid sa desne strane, nešto sporijom loptom pronašao na drugoj strani Miloša Degeneka koji ju je spustio za Sanogo, te je defanzivni vezni samo postavio nogu u petercu i zaključio mat u tri poteza.

Kada je zid pao, mreža je samo četiri minuta kasnije ponovo zaigrala sa unutrašnje strane.

Nakon što je učestvovao kod prvog gola, Katai se upisao i u listu strelaca. Zvezdin ofanzivac je izbio po levoj strani sve do golmana, zarolao loptu u levo i zaobišao ga za laganu završnicu.

Svoje minute na susretu je dobio i Rišairo Živković koji je u igru ušao na poluvremenu umesto Loija Dionija, ali se bivši talenat Ajaksa nije istakao.

Pavkov je posle skoka i prilike zaradio povredu koja definitivno nije nešto za zanemariti, ali ćemo već videti da li se radi o nečemu što bi ga moglo odvojiti od terena.

Na treći gol se čekalo do 75. minuta, iako je moglo do tada da bude i treći i četvrti i peti...

Kapiten Zvezde je sam krenuo na defanzivca, lako ga zalomio u kaznenom prostoru, prebacio na levu nogu i pogodio gornji levi ugao za konačnih 3:0.

SASTAVI

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Degenek, Pankov, Rodić, Sanogo, Krstičić, Ivanić, Katai, Dioni, Pavkov.

Proleter: Petrić, Kojić, Bašanović, Janković, Milošević, Joković, Vukasović, Danoski, Mitrović, Tomović, Ortiz.

Video: Dejan Stanković je zauvek Zvezdino dete: Kažu Delije na trenerov važan dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA