≫ 

Aston Vila videla moćnog Lukakua: Čelsi baš izgleda šampionski, imaćemo ludu trku u Premijer ligi

Mateo Kovačić "pridodao" radosti domaće ekipe

  • 0
Romelu Lukaku Foto: Tanjug / AP

Čelsi ove sezone zaista deluje kao šampionska ekipa. Tomas Tuhel posložio je sve kockice u Londonu i njegov tim igra veoma organizovano i skladno, toliko da objektivno deluje kao da mogu da pobede apsolutno svakoga ko im stoji na putu. To je na svojoj koži osetila i Aston Vila, koja je na "Stamford Bridžu" doživela očekivan neuspeh - 3:0 (1:0).

Koliko god da su gosti solidno krenuli u novu sezonu, ipak je bilo jasno da će teško moći šta protiv Čelsija koji je u visokom letu. Plavci su i večeras pokazali da jesu ranjivi pozadi i Vila jeste imala nekoliko odličnih šansi za gol, ali je zakazala realizacija, pa su na "Stamford Bridžu" ipak mogli lagodno da uživaju u svih 90 minuta.

Počelo je pogotkom Romelua Lukakua u 15. minutu utakmice. Belgijanac je nakon dobrog dodavanja Matea Kovačića uspeo da se otrgne odbrani gostiju i da matira golmana Aston Vile sa nekih desetak metara.

Usledile su dve zaista dobre šanse Aston Vile. Prvu je imao Oli Votkins nekih deset minuta kasnije kada mu je šut izblokiran, a Ezri Konsa nije mogao odbijeni udarac da smesti u mrežu za poravnanje u 34. minutu. Kazna je stigla odmah po otpočinjanju drugog poluvremena.

Pogrešila je odbrana Vile, bilo je to katastrofalno dodavanje između poslednje linije koje je presekao Mateo Kovačić, istrčao je sam pred golmana gostiju i samo je smestio loptu iza njegovih leđa. Čelsi je mogao lakše da diše.

Ezri Konsa je posle kornera mogao da unese manju dramu, ali je u 74. minutu njegov udarac Mendi relativno lako odbranio. Golman Čelsija danas je bio nepremostiva prepreka za Aston Vilu.

Tačku na "i" stavio je Romelu Lukaku. Taman kada su svi mislili da će se ova utakmica zaista završiti rezultatom 2:0, pojavio se Belgijanac koji je je primio loptu na ivici kaznenog prostora i sjajno šutirao u gornji levi ugao. Nije tu ništa mogao čuvar mreže gostujućeg sastava.

Čelsi sada ima deset osvojenih bodova i izjednačio se na vrhu tabele sa Mančester junajteda. Sa druge strane, Aston Vila ostaje u sredini tabele sa četiri.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Rikardo postavio konačan rezultat: Strahovita greška odbrane Radničkog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA