Šareno u Čempionšipu: Šestica Jokanovog Šefilda posle pauze, Mitar izgubio, Paun remizirao sa KPR-om

Polako počinje da "kuva" u drugoj po jačini ligi Engleske

  • 1
Slaviša Jokanović

Foto: Profimedia / Simon Bellis / Zuma Press

Reprezentativna pauza imala je lekovito dejstvo za Šefild junajted koji sa klupe predvodi Slaviša Jokanović. U prvih pet kola njegova ekipa nije mogla da pogodi mrežu rivala, a to se izgleda vratilo danas na "Bramal Lejnu", pošto su sastavu Piterboroa spakovali čak šest komada - 6:2 (1:1).

Nije delovalo na poluvremenu baš toliko obećavajuće za domaće, pošto je Mariot u 40. minutu poništio pogodak Endijaea iz 14. minuta na asistenciju Gibs-Vajta. Međutim, odmah po povratku sa odmora bilo je jasno da je na terenu samo jedan tim - Šefild.

U 51. minutu je Flek doneo prednost domaćima, a dva minuta je Osborn duplirao tu prednost. Da će pobeda ostati u Šefildu ozvaničio je Gibs-Vajt u 68. minutu, a još dva minuta kasnije Endijae je došao do svog drugog gola na utakmici.

Usledio je "utešni" pogodak Klark-Herisa na drugoj strani, posle čega je i Osborn došao do drugog gola na meču u drugom minutu nadoknade. Nakon ove pobede, Oštrice su isplivale iznad zone ispadanja i sada se nalaze na 18. mestu na tabeli.

Veljko Paunović

Foto: Streamja

Međutim, tamo su "gurnuli" Reding koji ni u ovom kolu nije mogao da dođe do pobede. Ruku na srce, tim Veljka Paunovića imao je jako težak zadatak u vidu neporaženog KPR-a. Domaći su odigrali odlično, imali su prednost od dva gola, ali su na kraju morali da se pomire sa nerešenim ishodom - 3:3 (1:1).

Het-trik na ovom susretu postigao je Svift koji je za Paunovićev tim pogađao u 35, 64. i 77. minutu utakmice. Na drugoj strani, KPR je autogolom Morisona došao do ranog vođstva, a potom je uz pomoć Greja u 79. i Johansena u prvom minutu nadoknade izvukao bod.

Fulam za koji nastupa naš Aleksandar Mitrović je propustio šansu da učvrsti prvo mesto na tabeli. Crno-beli sa "Krejven Kotidža" poraženi su neočekivano od Blekpula na gostovanju, a srpski fudbaler odigao je svih 90 minuta - 1:0 (0:0).

Presudio je gol Baulera iz 49. minuta, koji je poslao Fulam na drugo mesto na tabeli. Kotidžersi sada gledaju u leđa Vest Bromvič Albionu, koji je odigrao nerešeno sa Milvolom (1:1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Katai se prošetao iza leđa golmana Proletera za 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA