≫ 

Dok je bacao "Old Traford" u trans, Ronaldu iznad glave letela najneprijatnija moguća poruka

Devojka je 2009. godine optužila Portugalca da ju je silovao, na šta je jedno feminističko udruženje pdosetilo Ronalda za vreme utakmice sa Njukaslom

  • 2
Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Još jedan veliki dan u karijeri Kristijana Ronalda, njegova dva gola u dresu Junajteda u povratničkom debiju za klub, desio se negde baš u momentu kada mu je iznad glave, doduše daleko na nebu, poslata neprijatna poruka.

- Veruj Ketrin Majorgi - pisalo je na baneru okačenom na repu aviona.

Reč je o devojci koja je 2009. godine optužila Portugalca da ju je primorao na seks u Las Vegasu, tokom jedne žurke. Ronaldo nikad nije odgovoarao za silovanje, sve vezano za taj slučaj je odbačeno 2019. godine, pošto je sudija u Las Vegasu odlučio da ne postoje razlozi, niti čvrsti dokazi da protiv Ronalda bude podneta krivična prijava.

Ipak, duhovi prošlosti su mu se javili iznad glave na jedan od najvažnijih dana u karijeri. Slavio je, nije se obazirao na ono što se dešavalo u jednom momentu na nebu, za šta je inače odgovoorna feministička organizacija "Level Up". Kako kažu iz tog udruženja, cilj poruke je bio da se ne zaboravi prošlost Portugalca.

Ketrin Majorga je, prema pisanju medija tada, postigla vansudsku nagodbu sa Ronaldom 2010. godine, koja je podrazumevala isplatu od 288.000 funti (375.000 dolara) jer je pristala da nikada ne objavi optužbe.

Njegovi advokati su tada izjavili da sporazum o neotkrivanju podataka "nikako nije priznanje krivice".

Takođe, naveli su da se Ronaldo pridržavao saveta "da stane na kraj neosnovanim optužbama na njegov račun, kako bi se izbegli pokušaji uništavanja ugleda izgrađenog zahvaljujući napornom radu, sportskim sposobnostima i ispravnom ponašanju.

Devojka je 2018. godine pokušala ponovo da pokrene slučaj, inspirisana pokretom "#MeToo" protiv seksualnog nasilja. Policija Las Vegasa, koja je potom istražila njene navode, rekla je da se "ne mogu dokazati van razumne sumnje" i da stoga neće podići optužnicu protiv Ronalda.

Lokalno okružno tužilaštvo saopštilo je da je Majorga prijavila napad 2009. godine, ali je odbila da navede gde se to dogodilo ili da imenuje ime napadača, pa policija nije mogla "da sprovede nikakvu smislenu istragu".

I Milan i Lacio sjajnu su otvorili sezonu, sa po dve pobede, pa se danas (18.00) na San Siru praktično bore za lidersku poziciju. Kvota na Rosonere je 2,40, na iks 3,40, na dvojku 2,90, a na 3+ 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Lacio

Posle tri gostovanja u prva tri kola, Real konačno igra na svom stadionu večeras (21.00) protiv Selte - kvota na keca je 1,43, a na kombinazziju 1&3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Selta

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA