Džesi se vraća kući, ali bez bodova: Skandalozna greška Lingarda odvela Junajted u poraz u Bernu

Igrač Đavola poklonio pobedu Švajcarcima u 95. minutu

  • 6
Jang Bojs Foto: Tanjug / AP

Debi Kristijana Ronalda u dresu Mančester junajteda u Ligi šampiona nije ostao ukrašen novom pobedom. Portugalac jeste bio zvezda svog tima u Bernu, jeste postigao gol, ali sve to ne vredi kada engleski tim i dalje pati od nekih starih boljki. Baš zbog toga je i prosuo bodove u Švajcarskoj protiv motivisanih Jang Bojsa, koji su ovde u završnici uspeli da dođu do pobede, iz poslednje akcije na utakmici - 2:1 (0:1).

Delovalo je da je sve mirno, da će Junajted ipak uspeti da sačuvati bar jedan bod posle jako loše odigrane utakmice, ali onda se pošteno obrukao Džesi Lingard. Pitanje je samo šta li je igrač Junajteda mislio kada je uputio pas nazad ka svom golmanu.

Ta lopta bila je toliko spora, da su dva igrača Jang Bojsa pojurila ka njoj da je stignu. Sibačeu je prihvatio poklon Lingarda, šutirao i doveo u potpunu ekstazu navijače. Ronaldo je sve gledao nemo, nije mogao da veruje šta se dešava pred njegovim očima.

A bilo je ovo i te kako istorijsko veče u Ligi šampiona, pošto je Kristijano Ronaldo izjednačio rekord koji je prethodno držao Iker Kasiljas po broju nastupa u elitnom takmičenju. Bio je ovo 177. put da je Portugalac istrčao na teren, ali nije imao sreće da se na kraju sa svojim timom i raduje.

Englezi su uspeli samo dva puta da šutnu ka golu protivnika za celu utakmicu i da postignu jedan gol, dok su Jang Bojsi bukvalno "bombardovali" Davida de Heu i šutirali su čak 19 puta, od čega četiri puta u okvir.

A krenulo je zaista baš kako treba za Đavole, koji su upravo preko Kristijana Ronalda u 13. minutu "načeli" Jang Bojse, koji u uvodnim minutima prvog poluvremena nisu izgledali kao ekipa koja bi Junajtedu večeras mogla da napravi neki problem.

Ali sve se preokrenulo u 35. minutu nakon zaista jako glupog, ali i oštrog starta Arona Van-Bisake nad Kristoferom Martinsom-Pereirom, zbog kojeg mu je Fransoa Leteksije dodelio direktan crveni karton. Tada su Bojsi iz Berna osetili da bi ipak mogli da izvuku nešto više iz ove utakmice.

U drugo poluvreme ušli su daleko motivisanije, ređali su šanse pred golom engleske ekipe, a odbrana gostiju poklekla je u 66. minutu. U kaznenom prostoru se tada najbolje snašao Nikolas Ngamaleu i stadion u Bernu je "eksplodirao" od radosti.

Ole Gunar Solskjer se odlučio za potpuno defanzivnu postavku, izveo je i Ronalda iz igre, a Jang Bojsi su u tim momentima imali jednu od šansi utakmice. Sandro Loper gađao je pod prečku, ali se David de Hea istakao bravuroznom intervencijom i tako sačuvao Đavole svojevrsne bruke na otvaranju Lige šampiona.

Međutim, nije mogao ništa kada je Džesi Lingard napravio onu grešku. Onu koja će Junajted staviti u jako nezgodnu poziciju pred nastavak grupne faze Lige šampiona.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daks

    14. septembar 2021 | 21:00

    Sramota za ovog Solskjera, vadi Fernandesa i Ronalda, i ubacuje odbrambene igrace, nastavlja covek sa 8 defanzivnih igraca da igra utakmicu, dokle god je trener Mancestera nikad nista nece osvojiti.

  • Jet

    14. septembar 2021 | 20:59

    Ovo da su uradili CZ ili PFC 10 godina bi citali svaki dan..

  • panic

    14. septembar 2021 | 22:40

    Hoce ovo da se desi kada se radi po instrukcijama dobice duplu platu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA